Ce aş dori de la Teacup.ro

Îmi place mult Teacup.ro. Un social network construit în jurul cărţilor e o idee cu care am cochetat şi eu la un moment dat.

Din păcate, observ că acum stagnează şi cred că nu ideea e de vină ci mai degrabă funcţionalitatea site-ului. Câteva idei:

1. un design mai prietenos. Utilizatorii iubesc design-urile prietenoase(gen mailchimp.com, vimeo.com). Ceva implementări cu ajax, jquery ar ajuta, zic eu.

2. integrarea cu social media. Ar fi frumos ca atunci când am citit despre o carte să-mi apară pe profilul de Facebook sau Twitter “Am terminat de citit cartea X”. Eventual un buton de RT/share on Facebook la articolele despre cărţi.

3. un profil al utilizatorului. Mi-ar plăcea să am un profil public pe Teacup unde să apară cărţile pe care le-am citit, ce citesc acum şi alte informaţii. Poate un badge pe care să-l pot pune în sidebar-ul blogului unde să-mi apară ultimele cărţi citite, sau ce citesc acum.

4. observ că la fiecare carte apare opţiunea “Cumpără cartea” mă ducea pe site-ul unei librării. Însă eu aş vrea să mă ducă fix la cartea pe care o caut de pe site-ul acele librării. Ar merge şi un link afiliat aici din care ar putea câştiga şi teacup.ro

5. o opţiune în care să adaug citatele care mi-au plăcut din cartea pe care o citesc

6. o promovare mai bună în social media