Recomandă-mi o carte

Pentru că în ultima vreme m-am hotărât să las scuzele deoparte și să pornesc orice lucru care îmi place vreau să vă fac o mărturisire: întotdeauna am vrut să înfiez cărți. Să mă afund într-o librărie să răsfoiesc cărți și să le iau cu mine acasă.

books

N-am făcut asta cât de mult mi-am dorit. Pe vremea studenției aveam scuza că nu aveam bani și preferam bibliotecile librăriilor. De când lucrez și salariul îmi permite, am găsit alte scuze. Că n-am timp, că pot să dau banii pe altceva, că sunt programator și n-ar trebui să-mi obosesc ochii prea mult.

Mă uitam ieri peste galeria foto făcută de un soț nevestei sale suferinde de cancer. Imaginile m-au bulversat prin tristețea și neputința ce o exprimă. Însă inscripția din ultima poză “I loved it all” m-a făcut să mă întreb ce mi-aș scrie pe mormânt dacă aș păți ceva. “A găsit toate scuzele din lume” s-ar potrivi perfect.

Nu vreau să găsesc toate scuzele din lume, vreau să fac tot ce aș vrea să fac. Așa că acum vreau să înfiez cărți. Să-mi fac biblioteca mea. De care să am grijă. La care nepoții mei se vor uita neinteresați. Însă într-o bună zi un băiețel sau fetiță se va apropia de ea și va rămâne cu gura căscată. Pentru că o bibliotecă precum creaturile ikran din Avatar nu e aleasă de cineva. Ea te alege pe tine.

Așa că vreau să-mi recomanzi o carte. Una pe care ai citit-o și când ai terminat-o ai știut că viața ta ar fi fost goală dacă n-o citeai. Una pe care ai vrea s-o citească toți iubiții tăi sau toate iubitele tale. Una sau mai multe. Pe care s-o aduc acasă. S-o înfiez. Mulțumesc :)