Despre schimbările pe care vreau să le fac

Îmi spunea cineva într-una din nopțile trecute că îi place la mine felul în care m-am descurcat până acum în viață. Great job, great friends și-o mare doză de libertate și independență. I-am zâmbit modest cu privirea unui om ce ascultă un om ce nu știe ce vorbește. Pentru că dincolo de aparențele astea se ascunde un om egoist, care nu știe ce vrea și care aleargă doar după plăceri și fuge de orice urmă de responsabilitate.

Sunt convins că uneori dau impresia de om care nu-și mai încape în pielea lui de mulțumire, însă adevărul e că eu sunt cel mai dur cu mine. Atât de dur că uneori mă mai întreb dacă nu cumva exagerez. Însă sunt multe lucruri care mă deranjează:

Mă deranjează că de multe ori am fost infidel sau m-am purtat ca un porc cu majoritatea fetelor care au ținut la mine.

Mă deranjează că încă fumez.

Mă deranjează că nu mă cunosc destul încât să știu ce vreau.

Mă deranjează că nu sunt sincer și fac jocuri cu unii oameni.

Mă deranjează că nu mă gândesc la ce simt ceilalți.

Mă deranjează că nu am suficientă grijă de mine.

Mă deranjează că vreau să am tot timpul dreptate.

Mă deranjează că n-am niște principii după care să-mi ghidez viața.

Mă deranjează că n-am fost niciodată în stare să port o discuție serioasă cu cineva.

Mă deranjează că nu mai vorbesc destul cu părinții mei.

***

Nu știu dacă e sfârșit de an și încep să realizez că așa nu mai merge, însă aș vrea din tot sufletul să fac o schimbare  în viața mea. Să ajung peste un an să citesc acest articol și să mă bucur că am ajuns alt om.

Însă mi-e teamă ca toată această dorință de schimbare să nu fie un alt moft de-al meu. Sunt atât de capabil să-mi raționalizez greșelile încât nu mai am încredere nici în deciziile pe care le iau eu însumi.

Când am citit acest acest articol am simțit că în sfârșit un om matur a reușit să fie suficient de sincer și să scrie fix despre lucrurile pe care le simt acum. L-am citit de nenumărate ori zilele acestea și a trebuit să recunosc că am o problemă am niște probleme pe care trebuie să le rezolv cât mai curând dacă vreau să fiu din nou OK cu mine însumi și oamenii din jur.

Încă nu știu exact de unde să încep. Cred că primul a fost a fost să recunosc toate problemele de mai sus. Apoi să fac o pauză, să mă opresc și să stau la niște discuții serioase cu mine.

Îmi surâde gândul unei conștiințe împăcate. N-am apreciat niciodată cât de bine e să dormi împăcat cu tine însuți. Până în ultima vreme când unele nopți au devenit zgârcite cu mine. Și știu că acum e prea târziu pentru cerut iertare altor persoane, însă sper să ajung ca la sfârșitul acestei aventuri să fiu măcar capabil să mă iert pe mine însumi.