9 greșeli pe care le fac recruiterii

Poate după articolul ăsta o să fiu trecut pe black-list și o să rămân forever alone și unemployed. Bun, asta a fost introducerea. So:
give-a-shit

1. Nu știu pe cine contactează

“Salut Alex”. Nu mă cheamă Alex, de aceea presupun că ai vrut să trimiți mail-ul altcuiva, așa că n-am să-ți răspund.

2. Nu știu să calculeze

“Avem disponibilă o poziție de senior developer.” Am primit o ofertă de genul ăsta la 8 luni de experiență. Cât de greu e să calculezi cât timp a trecut din anul în care mi-am început activitatea?

3. Nu citesc  CV-ul

Tocmai m-am angajat de 3 zile, de ce crezi că m-ar interesa acum schimbarea locului de muncă? Sau căutați genul de oameni bulangii care pleacă după cum bate vântul?

4. Nu citesc CV-ul

“Avem o ofertă în Cluj care ți s-ar potrivi perfect”. Tocmai m-am mutat din Cluj. Apare asta pe Linkedin, de ce crezi că m-ar interesa să vin înapoi?

5. Nu le pasă pe cine contactează

Dacă tot e în trend recrutarea social media, cât de greu e să dai un search pe Google cu numele meu? Poate ai afla că nu mai lucrez cu Magento că m-am săturat de el și astfel ai evita să-ți irosești timpul cu un mail către un om complet neinteresat de oferta ta.

6. Mint

“Avem o ofertă în Cluj la un start-up super-interesant”. Cool. Îmi iau liber de la lucru să pot vorbi cu CTO-ul. Prima întrebare: “Ați fi dispus să vă mutați în București.” Nu. “Păi, atunci ne pare rău, dar la distanță nu putem lucra.” Pizda mă-tii, tocmai am pierdut 200 de RON că mi-am luat o zi liberă neplătită.

7. Nu știu pe cine sună

Asta e cu unul din străinatate. L-a sunat pe șeful meu. Dracu’ știe cum a făcut rost de număr, dar care crezi că sunt șansele de reușită când suni pe șeful cuiva și îi spui “Mi-l dați vă rog pe Andrei?”

8. Nu spun firma pentru care recrutează

“Recrutăm pentru o firmă de top.” Cum îi zice? “Dacă îmi dați numărul de telefon vă pot da mai multe detalii”. Ca să aflu că recrutează pentru clovnii de la EB ASS. Really?

9. Trimit la grămadă.

Mail-uri peste mail-uri cărora li s-a schimbat doar numele. De ce le-aș răspunde? Știu că trebuie să contacteze cât mai mulți oameni și n-au timp să scrie scrisoare de dragoste la fiecare. Dar nimeni nu răspunde la mail-uri reci.

***

Toate lucrurile de mai sus s-ar putea rezuma la un singur lucru: nu le pasă îndeajuns. Recrutarea nu e doar job-ul ăla de birou în care stai pe Facebook  și mai trimiți câte un mail să vađă șeful că ai activitate. Give a shit! Înțelege exact ce om trebuie să cauți și contactează-i doar pe oamenii care se potrivesc cu profilul ăla. Cu alții doar ți-ai pierde timpul.

Și ca un șablon, uite un mail la care am răspun în 10 rânduri. Deși am refuzat oferta, mi-a lăsat impresia că în alte împrejurări aș fi zis da fără rezerve:

Salut Andrei, am adresa ta de mail de pe blogul tau de unde se intelege ca lucrezi cu Magento.

Suntem in cautarea unui backend dev pe Magento. Firma se numeste Tralala (www.tralala.com), avem birouri in US, Bucuresti si Polonia, ~15 oameni din care 6 din Romania. 90% din timp facem proiecte Magento (ee si ce) pentru clienti. Ne asteptam de la tine sa stii Magento, sa iti respecti deadline-urile si sa fii oarecum independent.

Te-ar interesa o colaborare cu noi? Vad de pe blog ca ai fi disponibil un numar de ore pe saptamana. Mă gândesc ca am putea începe cu un workload de 15-20 de ore pe sapt. Cautam full-time, deci am vrea sa facem asta ca “acomodare”, ca tu sa te hotarasti daca doresti sa lucrezi full-time cu noi si noi sa ne dam seama ca esti potrivit. Bineinteles, vei fi platit pentru fiecare ora lucrata.

Pe viitor, ar fi varianta de a te reloca in Bucuresti sau de a lucra remote (din Cluj parca nu?). Discutam asta mai incolo, dar daca esti bun si nu iti place Bucurestiul, nu vad de ce nu am putea colabora remote cu un set de reguli.

Astept de la tine sa imi spui daca esti interesat sau nu de a lucra cu noi in principiu, daca te incanta ideea de a face mult Magento cat si banii pe care ii doresti pe o ora de lucru. Daca ai alte intrebari, da reply la mail sau suna-ma la 00000000.

Merci,
Paul

Ar trebui o analiză literară cu mail-ul ăsta la câte puncte bune a atins.