Românii: niște oi care își merită soarta

Cred că va trebui să-mi propun să nu mai citesc știrile din România. Pentru că mă enervez degeaba.

Sheep-On-Voting-For-a-Lion-Or-a-Wolf-On-Election-Day

50 de oameni au ieșit să protesteze pentru un primar infractor. Unii dintre cretini sunt dispuși să intre în greva foamei pentru un hoț. Citiți întreaga știre dacă vreți să vă crească tensiunea.

Mircea Diaconu, un actor drag, dar un om care a încălcat legea, a adunat 100.000 de semnături din partea unor români care pun pariu că se plâng de România, dar ei n-au nicio vină. Băsescu e de vină.

În martie 200 de săpânțeni au protestat față de demiterea unui primar care la fel a încălcat legea.

Toate lucrurile astea mă fac să mă întreb: Ce dracu’ e cu noi? Ne comportăm ca o proastă ce ia bătaie de la soț, dar nu se desparte de el pentru că-l iubește. Popescu a fost un jucător bun, de ce să fie pedepsit că a furat? Becali la fel, a donat pentru săraci, n-are a face că e un infractor.

***

Prin anul 4 de facultate eram în gară, îmi luam bilet la tren. Și doamna de la casierie îmi spune pe un ton de învățătoare blândă:

– Măi băiatule mai ai mult până termini facultatea? Te tot văd că vii în fiecare săptămână și nu mai termini.

– Mai am un an și gata, îi răspund zâmbind, uimit că o femeie pe care n-am observat-o niciodată m-a ținut minte.

– Terminați-o și scăpați-ne de hoții ăștia de acum.

Nu mai iau de mult bilete din gară. Femeia poate a uitat de mine, sau speră că dacă n-am mai apărut sunt undeva luptându-mă cu viperele care au încolăcit România.

Din păcate am plecat. Neputincios și rușinat de mine că n-am putut face nimic. Și dintre toți oamenii care credeam că o să plece, la mine nu mă așteptam. Dar fiecare face ce vrea.

***

“Am avut afaceri în România și chiar am crezut că pot să schimb ceva. Dar mi-am dat seama că a fost degeaba. La orice om cinstit care vrea să schimbe ceva, găsești 100 de nenorociți”.  – un om trecut prin viață cunoscut în Berlin.