Not having what you want is not a problem

În timp ce veneam ieri de la cumpărături mi-am dat seama că sunt într-un moment al vieții în care nu am nicio problemă: sunt sănătos, independent și norocos să trăiesc într-o perioadă de pace.

summer

Cel mai recunoscător sunt pentru sănătatea mea. Uiți cât de uimitor e să te trezești dimineața știind că ești în stare să faci ce vrei: să călătorești, să cunoști alți oameni, să alergi sau să dansezi. Oamenii pe care-i cunosc sunt bine, sănătoși și ei, așa că în privința asta n-am de ce să mă plâng.

Pot să mă mut înapoi în România, să stau aici sau să plec în altă țară. Pot să fac ce vreau. Dacă vreau într-o zi sa stau toată ziua în pat mâncând 10 pungi de chips-uri și uitându-mă la Seinfeld, pot s-o fac. Mai țineți minte când erați mici și la 9 trebuia să fiți în casă? Doar gândul că pot să stau până la cât vreau eu afară mă face să zâmbesc. Being an adult is fun.
Banii au încetat să mai fie o problemă. Trăiesc decent și nu-mi cumpăr chestii care nu-mi trebuie. Deși nu-mi refuz din când în când bucurii de calitate.

Și pacea? Uitați-vă la pozele astea. Mare noroc trebuie sa ai să trăiești într-un loc unde lumea se duce liniștită la culcare.

***

Chestiile de mai sus le trăiește aproape oricine, însă nu toți realizează cât de norocoși sunt: “N-am un iubit(ă), n-am mașină, n-am suma X de bani ș.a.m.d”  Chill the fuck down for a moment. Doar fiindcă ești în stare să citești acest articol te face mai norocos decât o grămadă de oameni de pe planeta asta. Și chestiile pe care nu le ai nu sunt o problemă. Gândește-te puțin: o altă persoană pusă în locul tău poate nu și-ar dori ce vrei tu. Poate ar fi mai fericită, având aceleași condiții.

Nu vreau s-o dau în chestii budiste, deși cred că dorințele noastre neîmplinite sunt cea mai mare sursă de durere în ziua de azi. Însă mi-ar plăcea ca un cititor să fie mai responsabil cu ceea ce vrea și mai recunoscător pentru ceea ce are. Pentru că dacă nu ai ceea ce îți dorești, asta nu înseamnă că ai avea o problemă.


Asculta mai multe audio diverse