Și ce dacă Macovei nu are șanse?

De când am fost blagosloviți cu dreptul de a vota, ne-am tot plâns că nu avem cu cine vota, că nu mergem la vot pentru că toți sunt la fel. Acum, când la alegerile actuale, avem și noi șansa de a alege altceva, unii tot sunt nemulțumiți: “Aș vota cu Macovei, dar n-are rost că oricum nu are șanse.”

Așa suntem noi românii. Așteptăm ca altcineva să se ocupe de problemele noastre și când apare o soluție, noi suntem bosumflați: “Păi știi, noi vrem o soluție completă. Adică ceva radical dacă mă înțelegi.” Vrem bani, dar nu vrem să muncim 10 ani pentru ei. Dacă se poate, acolo o formulă rapidă, ceva, să nu punem osul. Vrem ca cineva să iasă în stradă, dar nu noi, că afară e frig și plouă. Cam așa și cu mersul la vot pentru Macovei. Cum ar veni, “băi, dacă câștigă eu mă bag.”

Băi frate, aici nu ești la Bet Cafe Arena la pariuri sportive. Nu te duci să pariezi 5 lei pe un câine sperând să-ți iasă meciurile ca să prinzi un pont de 100 să ai și tu bani de două pizza în oraș. E vorba de viitorul tău, de îmbunătățirea peticului de pământ pe care locuiești, de șansa de face țara pe care o tot înjuri puțin mai bună. Trebuie să mergi să votezi pe cine crezi, indiferent de șanse, altfel nu ai dreptul să te mai plângi și nici să mai înjuri de țară. Tu, acela care stai pe canapea meriți s-o sugi. Tu cu indiferența ta.

Și vestea proastă e că nu există formule magice de a schimba o țară la fel cum nu există formule magice pentru a câștiga bani fără muncă. Durează ani, e nevoie de sacrificii și de implicare socială. N-o să vină nimeni să ne schimbe țara. Depinde doar de noi.