A inceput scoala :((

A inceput scoala. Nu am asteptat-o, dar nici nu voi spune cum sunt sigur ca vor spune unii dintre “dexterii” clasei “no ca iar o-nceput scoala”. Sunt resemnat.Un batran de 80 de ani isi accepta moartea cu seninatate pe cand un tanar dimpotriva. Batranul e senin.Stie ca lumea-i de cacat.Dupa 80 de ani de viata asta-i singura revelatie la care poate ajunge un om.Unii ii spun intelepciune, altii experienta.Oricum sa las filozofia si sa scriu ceea ce vroiam sa scriu.

Da.A inceput scoala .Sunt pregatit.Pregatit sa nu mai stau “indolent” in banca.Pregatit sa ascult sunetul scos de cineva care-l pupa-n cur pe vreun profesor.Pregatit sa ascult dumele si flegma-n gat a contelui.

Scoala pute.Da.Stiu.Cine ar fi crezut ca locul in care esti invatat sa scrii o compunere incepand cu “Intr-o zi” este acelasi cu locul in care dupa cativa ani o sa fii urat pentru asta.Scoala pute.Ca sa-ti dai seama de acest lucru nu trebuie sa stai in vestiar. Sau in baie.Nu trebuie decat sa dai o raita prin lab sau prin sala profesorala.Un miros apasator, de oameni depasiti de situatie, depasiti de ei, iar mirosul acesta nu e de fapt decat frica lor de a nu mai fi acultati, de a nu mai fi oameni decat niste epave ramase cu catalogul in mana. Nu imi fac sperante in acest an. Sunt asa cum sunt.

Am aflat ca iliasa (nu stiu de ce, dar pur si simplu nu pot scrie numele profesorilor cu litera mare) ne-a dat o lista cu lecturi in vacanta.Toti colegii cu care m-am intalnit in vacanta sau aproape toti m-au intrebat cat am citit.E uimitor de enervant sa vezi niste sabloane.Toate sunt la fel.La fel de enervant e sa vezi pe cineva care citeste dupa lista obligatorie a unui profesor.

Oricum am asteptat sa-nceapa scoala.Toti elevii sunt intr-un fel multumiti de inceperea scolii.Nostim cum unii dintre noi suntem fericiti tocmai cand ar trebui sa fim invers.Am observat acest lucru la inceputul scolii si sfarsitul ei.La sfarsitul liceului cu totii vom fi veseli si cu ochii luminati de speranta.Tocmai atunci ar trebui sa plangem.Si daca ma gandesc bine prietenii stiu de ce. Bafta!


1 comentariu la “A inceput scoala :((

  1. Berky says:

    Ai mare dreptate , eu imi bag pula,suntem pur si simplu fututi la minte de atata carte,in plm din prima zii de scl mi-a dat tema de 7 pagini la fizica si sa invat la engleza 200 de cuvinte noi si la mate 3 pagini si am mai am si 2 teste 1 sapt de scl,ce pnm,bagamias pl in masa care a invetat scl ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.