Dintre prieteni

Am doi foarte buni prieteni: Fafa(mijloc) şi Turcu(stânga). Cu ăştia doi m-aş duce oriunde şi am un sentiment de adâncă împlinire când suntem doar noi trei şi încă 15 beri pe masă. Acum ne vedem mai rar, eu cu Fafa la facultate în Cluj, Turcu la muncă în Câmpia Turzii…e greu. Dar e bine şi aşa.

Pe Fafa l-aţi mai văzut pe blog. Despre Turcu(îi zicem Turcu pentru că aşa îl cheamă: Turc Cătălin) n-am avut până acum răgazul să scriu. Dar o fac acum:

Turcu e un om dintr-o bucată. Spun asta pentru că din anumite motive el a trebuit să fie bărbatul în casă. S-a descurcat cum a putut, şcoala nu i-a prea plăcut(a terminat profesionala) şi acum e chelner la un restaurant din Câmpia.

După colindat, mi-a făcut o mărturisire: “-Măi Boare(mă cunoaşte de prea mult timp ca să-mi spună ZuZu), să ştii că-s fericit. Am servici, am un tavan deasupra capului, am ce mânca, ce bea, am o fată pe care o iubesc, eu nu vreau mai mult. Îs fericit şi mulţumit.”

Şi apoi m-am gândit la mine. Cu facultatea, cu oamenii din jurul meu, cu întrebările mele, e destul de greu. Uneori mă gândesc că era o curbă la dreapta care ducea direct spre fericire şi-am ratat-o mergând tot înainte ca boul. Sunt zile în care mă gândesc că ar fi trebuit să fac şi eu o amărâtă de profesională, să mă angajez undeva şi să-mi văd de un trai modest, iar singura întrebare care mi-aş fi pus-o să fie: “-De ce chinezoaicele o au nerasă în filmele porno?”

Dar eu niciodată n-am fost în stare să merg pe drumul lui. În generală, eram băiatul acela care se întreba speriat ce vor zice ai lui dacă ia sub 10 în teză.

Însă nu mă plâng. Sunt ceea ce sunt tocmai pentru că am fost băiatul acela speriat. Precum un pom pe care-l legi de un par ca să nu crească aiurea, am devenit acum drept. Sau încerc să fiu. E viaţa pe care mi-am ales-o. Implică multe riscuri, nimeni nu-mi va garanta că după toate astea voi fericit. Dar înapoi nu mă mai pot întoarce.

Şi totuşi, uneori îl privesc pe Turcu şi-l invidiez, dar mă bucur pentru el fiindcă face parte din trepiedul acesta al prieteniei pe care îl completez eu cu Fafa. Pentru prieteni:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.