Bursier

Am promis că voi începe anul viitor bursier? Aşa va fi. Mi-am luat restanţa ce-o aveam cu nota 8, ceea ce e mai bine decât mă aşteptam.

Nişte date ca să vedeţi cum am fost:

Ca să începi al doilea an bursier, trebuie să ai media pe tot anul I 7,50. Pe primul am avut doar 6.75. Adică trebuia să scot 8.25 pe al doilea semestru. Cam greu având în vedere că al doilea semestru a fost mai greu. Se pare că am scos cam 8,40 pe al doilea semestru, deci am media de bursă asigurată. Cum am reuşit? Cu multă muncă.

De exemplu la analiză am luat pe primul semestru cu chiu cu vai un 5. Pe al doilea am luat 9, deşi materia a fost mai grea. N-am fost la seminarii, n-am fost la cursuri, profa habar n-avea cine sunt, deci nu era nicio şansă să mă ia cu frumosul. Am terminat primul, am luat nota 9, cea mai mare din grupă. Cum? Cu multă muncă.

La TCE materia la care am avut restanţă am avut un profesor foarte exigent. Au picat pe rupte. Puteam spera la maxim 5. Am luat 8. Am terminat primul din sală şi la teorie şi la probleme. Cum am reuşit? Cu multă muncă.

Deci care e secretul? Multă muncă şi încă ceva: să nu te concentrezi pe eşecuri. Să nu te gândeşti la ele. Eu când am picat examenul m-am dus şi-am sărbătorit eşecul. Apoi, m-am ambiţionat şi-am făcut treabă. Pentru că se poate.

Acum, eu iau bursa de 7,50. Adică vreun milion şi ceva pe lună. Este şi bursă de 8. De vreo două milioane jumate. Şi ca să-mi demonstrez că se poate şi mai bine, mă voi duce la măririle din toamnă şi iau notele ce-ar fi trebuit să le iau în primul semestru dacă nu chefuiam atât. Şi aşa voi face. Fiindcă se poate şi mai bine.

update: La începutul anului mi-am făcut o listă cu ce vreau să fac în 2009. Primul scop l-am atins. Ştiţi ce urmează, nu? Lăsatul de fumat. Lucru pe care vi-l promit c-o să-l fac începând de luni. Se pare că lucrurile încep să se mişte :)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.