Despre FTW

Bobby a venit azi cu lămuririle necesare privind transformarea blogoree.ro în ftw.ro. Trei lucruri vreau să comentez:

De ce era blogoree.ro era un site atât de iubit?

Fiindcă era un mijloc pentru bloggerii noi sau necunoscuţi să-şi promoveze blogul. Blogoree era singurul loc în care nu mai conta cât de cunoscut erai, ci cât de bun era conţinutul tău. Şi dacă aveai conţinut de calitate şi te vota lumea, aveai şansa să creşti în popularitate.

Ftw e acum, sau vrea să devină, un loc în care îţi faci cont şi dacă găseşti ceva interesant pe net arăţi şi altora şi eventual poţi pune şi un articol de pe blogul tău.

De ce lumea plânge după blogoree?

Pentru că acum e mai greu să te promovezi. Voturile scad. Motivul? Nu te poţi compara tu, blogger necunoscut(fiindcă ăsta e motivul principal pentru care foloseai blogoree) cu cotidianul sau mediafax. În consecinţă şansele să devii cunoscut scad. Ftw nu mai e un loc în care intri să te promovezi, ci un loc în care arăţi şi altora ce ai găsit interesant pe net.

Ce ar trebui site-ului ftw?

Nu mă leg de detalii tehnice fiindcă am înţeles că se mai lucrează. Iar chestia cu “nu poţi să vezi cine te-a votat negativ” doar în blogosfera românească putea căpăta o aşa amploare. Însă, observ că structura site-ului se împarte între Siteuri şi Bloguri. Mi-ar plăcea să-l văd structurat pe categorii: online, social, blogging, monden ş.a.m.d. Şi-mi doresc lucrul acesta din două motive:

1. nu poţi compara un articol despre online cu unul de cultură.

2. când intră omul (interesat de cultură să zicem) pe site care nu e blogger, dar poate deveni interesant de conţinutul de pe bloguri şi vede pe prima pagină doar articole despre blogging şi online o să plece de site.

Ideea lui Bobby e bună. În principiu, poate deveni un site pe care găseşti doar lucruri interesante.

O să încerc să contribui şi eu pe partea de alte siteuri nu ca să atrag voturi, ci de dragul vremurilor trecute când m-am folosit de blogoree ca să atrag cititori. Şi de dragul vremurilor trecute am să ajut acum. Pentru că succesul site-ului stă până la urmă în conţinutul generat de utilizatori.

PS. Bloggerilor începători le recomand Twitter pentru promovarea articolelor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.