Fată aş vrea să am

Un văr de-al meu are două fete. Azi, în timp ce-l urmăream plimbându-se cu amândouă de mână, mi-am adus aminte de o chestie: eram mic, iar lui tocmai i se născuse prima fată şi stătea de vorbă cu un nene. Printre altele ştiu că îi spunea acelui nene că şi-ar fi dorit băiat. Astăzi e cumva haios să-l vezi plimbându-se de mână cu al doilea său copil care e tot o fată.

Fată

sursa FOTO

Eu mă tot gândesc: e o chestie bărbătească să-ţi doreşti băiat? Fiindcă eu fac parte din turma lor, însă aş vrea o fată. Băieţii sunt zgârciţi şi ticăloşi când sunt mici. Cresc mari şi ajung nişte fiinţe cu păr pe fund, iar ticăloşenia poate evolua în orice: misoginism, mitocănie, sarcasm ş.a.m.d.

Şi de ce să optezi pentru un băiat? Ca să-ţi continue numele? Să înţeleg că tu ai fost un luzăr toată viaţa ta, dar vrei ca numele să-ţi fie dus mai departe?

Sau e macho să-ţi doreşti băiat? Macho e să-ţi înveţi fata că băieţii-s nişte fraieri, sensibili doar între picioare. Şi dacă unul dintre ei nu ştie cum se scrie Dostoievski, dar excelează la nume complicate de fotbalişti, atunci nu merită nicio ceapă congelată.

E drept, te chinui puţin când creşti o fată. Or fi ele la început scumpe şi angelice, dar dacă n-ai grijă, există riscul să devină mai târziu nişte…fete uşoare.

Sau te trezeşti că vin plângând acasă din cauza unei fiinţe cu păr pe fund şi tu trebuie să ai grijă ca fraieru’ să apară a doua zi la uşă cu-n buchet mare de flori. Iar fata ta ar trebui să fie exagerat de fericită când îl vede ca nu cumva să observe că băiatul tremură.

Mai greu e când se mărită cu-n dobitoc pe care „îl iubeşte”. Atunci o să fii ăla rău dacă n-o să fii de acord. Roagă-te ca tipul pe care-l ia de bărbat să nu fie ditai gorila. Că aşa firav cum eşti tu, n-o să mai poţi interveni când sunt probleme.

Însă trebuie să înţelegi că până la urmă îngerul tău de fată trebuie să se maturizeze şi să-şi continue evoluţia până-n punctul final, care e soacra. Din fericire chestia asta n-o s-o mai apuci.

În cele din urmă, şi-un Shreck să-ţi nască nevasta, sănătos să fie. Însă dacă e să ai fată, ar fi cel mai mişto lucru pe care l-ai realizat în viaţa asta, care e aşa cum e.
Align Center


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.