Caut ideal

Powerful

sursa FOTO
Miruna Lepuş: Şi, trebuie ca, din generaţia noastră, să fie câţiva care să aibă dorinţa asta de a se schimba cu adevărat. Şi care să aibă puterea de a munci pentru ceva mai presus de mâncare şi televizor. Dacă omul ăsta, branşat la calculator şi televizor, nici măcar nu crede că ar putea face altceva, nici nu-i trece prin cap că poate să schimbe câte ceva în viaţa lui personală, să facă o schimbare minimă, e pierdut cu totul. Sunt mulţi care nu fac nimic pentru salvarea lor ca oameni, rămân în rutina serviciu-casă-serviciu[… ]Dacă ar fi stimulaţi în acest sens de la o vârstă fragedă, tinerii ar mai avea o şansă, dar un tip de 20 ani care îşi duce deja viaţa prin cluburi nu prea se mai poate schimba.

fragment dintr-un interviu foarte interesant cu Miruna Lepuş, autoarea volumului “Despre Eminescu şi ce am învăţat descoperindu-l”, pe bookblog.ro

În ultimele zile m-a cuprins dorinţa asta de a face ceva, de a schimba ceva în jurul meu. Însă îmi lipseşte ideea. Simt că am potenţialul necesar, o energie nefolosită şi o ambiţie pusă deoparte. Însă deocamdată lipseşte acel ceva pentru care să lupt şi să fac o diferenţă.

Lucram zilele trecute la profilul lui Andrei Roşca pentru PR365, şi încercând să aflu cât mai multe despre el, am dat peste interviul ce-l veţi găsi la sfârşitul acestui articol. Printre altele, Andrei spunea că şi-a propus cu bookblog.ro să schimbe lumea. Pe mine mă cuprinde un scepticism ironic când aud astfel de lucruri. Acum un an întrebam dacă merită să schimbi lumea din jurul tău. Nu m-a lămurit nimeni. Anul acesta devenisem mai optimist şi spuneam că se poate schimba ceva. Însă rămâneam la acel nivel al lucrurilor mărunte. Nimic de genul “think big”.

Şi ce aş putea să demonstrez? m-am întrebat. Răspunsul mi l-a dat tot Andrei Roşca într-un articol(n-am să-l citez, ar însemna să-i copiez tot articolul, de aceea vă rog să-l citiţi).

Şi astfel m-am redescoperit un om tânăr, cu potenţial şi mult timp liber. Şi totuşi metoda prin care vreau să schimb ceva lipseşte. Mai că-mi vine să postez un anunţ de genul “Tânăr serios şi prezentabil îmi pun timpul la dispoziţie pentru a schimba ceva. Gratis!”. Dar cine ar răspunde la genul ăsta de anunţ?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.