E bine

Săptămâna asta am avut examen la Electronică. Examenul, catalogat de mulţi ca fiind un examen “imposibil”, ar semăna cu bătălia celor 300 de spartani cu Nemuritorii (Immortals… we put their name to the test.)

Fratele meu, student la aceeaşi facultate în anul 4, mi-a spus că o să-l pic sigur. Nu l-am picat. Dar despre ZuZu acela care sparge tipare şi dărâmă concepţii şi premoniţii o să povestesc altădată. Azi, vreau să scriu despre două aspecte mărunte, dar ţepoase, care îmi plac la Poli:

1. Examenele grele

Îmi amintesc primul meu 5 la Analiză. Nu ştiam decât un sfert de subiect, iar  prezenţe n-am avut decât una. Asta însemna “ne vedem în re”. Dar n-a însemnat. A însemnat doar un sfânt 5 luat cu puteri supraomeneşti. Senzaţia ce-am avut-o când am ieşit din sală? E exact senzaţia pentru care nu există mastercard.

De nota de 9 de la Analiză(sesizaţi creşterea?) îmi amintesc la fel de bine. Ţin minte că până-n staţie în Mihai Viteazu’ am mers tot într-un zâmbet. Divin…

Ideea e următoarea: examenele grele îţi dau nişte senzaţii destul de tari. Când am ieşit de la examenul de la RM, un coleg zicea că ultima oară când s-a simţit aşa de bucuros, a fost când şi-a luat bacu’. Asta facem la Poli: dăm şi ne luăm bacul în fiecare semestru. Şi e mai awesome decât Barney Stinson. Îmi retrag cuvintele, nimeni nu e mai awesome decât Barney Stinson.

2. Sesiunea

Nu ştiu de ce toată lumea se plânge de sesiune. Hai să facem o analogie:

În timpul şcolii: Trebuie să trezeşti în fiecare dimineaţă când ai laboratoare. Nu mergi în Phi, Janis s.a.c.c.n.c(sau alte cluburi care nu contează) pentru că a doua zi trebuie să mergi la curs la profu’ ăla care ţine cont de prezenţe. În loc să ieşi la un ceai cu o tip drăguţă, stai să faci conspecte. Etc, etc.

În sesiune: Te trezeşti când vrei tu, îţi organizezi singur timpul. Ai program flexibil şi provocări mişto(examene). Tu alegi cât de responsabil vrei să fii. Dacă citesc bine, tocmai am dat definiţia antreprenorului.

Aşa că în sesiune eşti un fel de antreprenor, iar în timpul şcolii un slugarnic angajat. Simplu.

Săptămâna viitoare o să sărbătoresc nişte chestii mişto ce s-au întâmplat în sesiunea asta. Pentru că cine vrea, poate :)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.