18 motive ca să mă las de fumat

Acum ceva luni, Fafa(ne-am apucat deodată) mi-a zis că am împlinit 4 ani de fumat. Eu aveam impresia că au trecut vreo doi. În fine, astea sunt motivele mele personale pentru a mă lăsa de fumat:

 

sursa FOTO

 1. voi fi mai sănătos. Nu admir oamenii bolnăvicioşi, prefer să nu fiu unul.
 2. voi trăi mai mult. Da ştiu, nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi. Însă imaginea nepoţilor chiar depinde de numărul anilor din viaţa ta. Nu sutn mare fan al vieţilor îndelungate, dar sunt nişte lucruri pe care mi-ar plăcea să le văd în viaţa asta.
 3. voi avea mai multă încredere în mine. Şi implicit în forţele mele. 
 4. hainele, mâinile şi gura nu-mi vor mai mirosi a fum
 5. voi avea poftă de mâncare mai mare. Cică odată ce te laşi, îţi revine pofta de mâncare. Poftă care mie îmi lipseşte.
 6. voi pune nişte kile pe mine. Ştiu cât am slăbit din cauza fumatului.Şi dacă pun la scotoeală punctul 5, poate ajung să par şi eu om de 20 de ani.
 7. voi avea un viciu mai puţin. 
 8. dinţii vor fi mai albi.
 9. mâncarea va fi mai gustoasă, florile mai atrăgătoare. Când te laşi de fumat îţi revine gustul şi mirosul. Lucruri pe care le-am observat şi îndrăgit în desele mele încercări de renunţat la fumat.
 10. lumea mă va privi altfel. Pentru că m-am tot lăsat, şi m-am reapucat iar lumea a început să creadă că nu mă mai pot lăsa deloc.
 11. o să pot dona sânge. Cică n-ai voie să fumezi dacă donezi sânge.
 12. voi fi mai aproape de imaginea omului care vreau să fiu cu adevărat. Ştiu cum vreau să fiu şi chiar voi face tot posibilul să fiu acel om. Şi dacă trebuie să mă las ca să fiu omul pe care mi-l doresc, atunci o s-o fac.
 13. nu voi mai deranja pe nimeni cu fumurile mele. Mi s-a întâmplat de multe ore să deranjez persoanele cu care eram la masă.
 14. nu voi mai fi iritat atunci când n-am ţigări. Fumătorii ştiu despre ce vorbesc. Momentul în care te roade de-o ţigară şi nu ai cui să-i ceri e cel mai nasol moment posibil din această activitate.
 15. voi economisi nişte bani. Nu foarte mulţi. În ultima vreme am găsit o sursă ieftină din Ucraina de unde îmi luam ţigări. Dar nah, e bine să ştii că poţi folosi nişte bani pe altceva.
 16. voi dormi mai bine. Cică fumătorii în timpul somnului suferă din cauza fenomenului de retragere a nicotinei din corp. Eu nu dorm bine decât după o seară petrecută în Janis. În rest, mă foiesc într-una. Acum o să văd dacă fumatul a fost de vină.
 17. nu voi face impresia proastă la întâlniri. Am păţit să ies cu fete care dădeau din mână când fumau. Una mi-a zis clar că a doua oară nu mai ieşim pentru că fumez des. Noah şi pentru a creşte numărul de posibilităţi de combinat, mi-ar plăcea să renunţ la fumat.
 18. când mă las poate o să le împărtăşesc şi altora pe TopHabits cum am reuşit. Ilinca şi Ciupy ştiu cât îmi doresc asta :))

Cam atât. Dacă mai aveţi voi nişte motive, lăsaţi-le într-un comentariu :P


2 comentarii la “18 motive ca să mă las de fumat

 1. Irina says:

  Multumesc…chiar mi-au fost de ajutor unele rubrici sii…e bine ca vrei s ate lasi de fumat:D

 2. Anonymous says:

  nevoia de a verifica:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.