De-a v-aţi îndrăgostitelea

De prin clasa a treia, Matei nu mai ţinea minte un singur moment în care să nu fi fost îndrăgostit de cineva. Acceptase bucuros să se joace de-a dragostea într-o după-amiază tomnatică, iar de atunci devenise un împătimit al jocului: la asta se pricepea cel mai bine.

sursa FOTO

Regulile erau simple:

  1. Fata trebuia să fie interesantă.
  2. Compromisurile nu se evitau niciodată. Din cauza asta făcuse varicelă într-o excursie. Lui Matei nu-i plăcea să-şi amintească evenimentul. 
  3. Fetele prea frumoase trebuiau evitate. 
  4. După despărţire va rămâne îndrăgostit de fostă până va apărea alta mai bună. Ciclul jocului va rămâne astfel neîntrerupt.

Însă uneori se mai întâmpla ca unul dintre ei să ia jocul prea în serios şi să se lase cu răni. Ca la fotbal în copilărie când dădeai de un puşti adversar care nu ştia să piardă şi care considera că “a da la picioare” face parte din frumuseţea jocului.

Deşi se alesese cu o grămadă de julituri din cauza acestui joc, Matei nu se plângea prea mult. Juliturile, oricât de urâte ar fi fost ele, deveneau obiect de mândrie personală dacă avea grijă să nu le rupă pojghiţa. Precum un puşti ce se laudă cu juliturile sale (“asta o am de-atunci”), Matei povestea ostentativ cu o melancolie dulce de recenta sa despărţire tuturor ce vroiau să-l asculte.

Dar dintre toţi ascultătorii, unul singur îl asculta amuzat fără să-l încurajeze: prietenul său cel mai bun, singurul care-i pricepuse acest joc “de-a v-aţi îndrăgostitelea”. Ştia că-l va ţine această suferinţă până ce va da de alta de care va fi la fel de îndrăgostit. Însă nu-i reproşa nimic, era amuzant să-l vezi suferind într-o zi, iar în următoarea fericit cu gura până la urechi.

În ciuda unor răni uşoare din care se alesese cu câteva cicatrici, Matei nu a avut niciodată o rană îndeajuns de gravă care să-l facă inapt pentru acest joc bizar. N-a devenit niciodată misogin sau singuratic, însă într-o bună zi ştie că se va juca de-a mama şi de-a tata cu cineva. Dar până atunci va iubi şi va suferi, alergând cu zâmbetul nebun spre dulcele dezastru sentimental.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.