Job, cărţi şi altele

Mă confrunt cu un paradox ciudat: deşi lucrez, fac mai multe lucruri decât în zilele în care am avut mai mult timp la dispoziţie. Cred că în 3 luni voi citi mai mult decât am făcut-o în timpul facultăţii când aveam timp liber la discreţie.

Un lucru bun ce mi l-a adus jobul a fost preţuirea timpului. Cred că nu trece un minut fără să fac ceva. Şi chiar după 12 ore de lucru(15 dacă punem drumul obositor) am chef să citesc, scriu sau să văd un film. Nu pot spune că sunt obosit. Singura oboseală o simt la ochi pentru că lucrez cu piese foarte mici la servici. O să încerc însă să nu-i forţez prea tare.

Văzând filmuleţul de la Tedx Cluj cu Eusebiu Burcaş mi-am dat seama că trebuie să încep să-mi dezvolt o educaţie financiară. În ideea asta am trecut pe la bibliotecă să-mi iau nişte cărţi: De la idee la bani şi Tată bogat, tată sărac cărţi despre care voi scrie în viitor pe tophabits.ro. Mi-a plăcut remarca bibliotecarei: “Da de ce-ai slăbit aşa?” în contextul în care n-am mai dat pe la biblioteca municipală de vreo 2 ani.

Mi-am luat şi Polemici cordiale a lui Paler. Observ că l-am cam neglijat pe acest autor extraordinar prin capacitatea de a spune ceva remarcabil în fiecare rând de-al său. O să mă revanşez.

Cu ocazia asta am observat că nu există nu citesc pentru că n-am timp. Mai ales în jurul vârstei de 20 de ani ai timp să citeşti, să scrii, să faci sport, să descoperi muzică nouă, să vezi filme bune chiar dacă lucrezi 12 cu 24, 12 cu 48.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.