It’s all about the costs

Aceasta e o lume cu oameni ce-şi propun rezulate: scopuri, rezoluţii ş.a.m.d. Dacă ai privi detaşat, ai avea impresia că e o lume cu oameni ce-şi irosesc prezentul doar pentru un viitor. Şi în viitor nu poţi trăi; decât în prezent.

Cred că fiecare ar trebuie să ducă o existenţă în care să se concentreze pe costuri. Rezultatele se produc cu anumite costuri. De ce să ne concentrăm pe costuri? Păi, pentru că:

Marea parte a timpului ţi-o petreci în zona costului. Pentru o oră de examen înveţi 3 zile. Cele 3 zile sunt mult mai importante decât nota bună pe care o vei lua pentru că ele o decid.

Cu cât te concentrezi mai bine pe costuri, cu atât rezultatul va fi mai bun. Dacă tot petreci majoritatea timpului în zona costului, e logic că ar fi bine să dai tot ce-i mai bun din tine. De dragul rezutatului.

Consecinţele rezultatului le vei simţi la momentul potrivit. Dacă munceşti foarte mult pentru o mărire, mărirea va veni la momentul potrivit şi oricum îi vei simţi consecinţele. Aşa că n-are rost să te concentrezi prea mult pe mărire, pentru că ai putea ignora detaliile costului. Cu alte cuvinte, ai putea ajunge să faci chestii nefericite precum ignorarea familiei, încălcarea unor principii etc, doar de dragul măririi.

Ok, poate n-am dat cele mai fericite exemple, însă sper că ideea de bază s-a înţeles: costul e singurul care contează. Ceea ce faci pentru aţi atinge un scop e mult mai important decât scopul în sine.

Singurul lucru pe care să ne concentrăm când ne propunem un scop e cum facem să ajungem acolo în cel mai ok mod cu putinţă. Cu alte cuvinte, călătoria face toată frumuseţea.


1 comentariu la “It’s all about the costs

  1. anadana says:

    Da, asta pentru cei care pretuiesc cu adevarat viata(calatoria) si i-au descoperit esentele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.