Nu există n-am timp să citesc

Termenul bibliotecii la care sunt abonat e de 14 zile. Şi încerc să-l respect. Ca să fac asta, trebuie să-mi planific câte pagini citesc pe zi. N-am mai făcut asta pâna acum.

Înainte, citeam toată ziua dacă aveam o carte foarte bună sau o lălăiam o lună întreagă cu o carte mai ştearsă. Am observat 2 lucruri de când îmi planific numărul de pagini:

 1. citesc mai mult. Cu o carte la 14 zile, asta înseamnă 2 cărţi pe lună. Pentru mine e ok având în vedere că am şcoală, job şi proiecte online.
 2. nu există n-am timp să citesc. Dacă trebuie să citesc o oră pe zi ca să termin o carte în 14 zile, pot să-mi găsesc o oră ca să fac asta, indiferent cât de încărcat mi-e programul.

Când m-am lăsat de fumat şi-am observat efectele mi-a părut rău că n-am făcut-o mai repde. Acum, când îmi propun termene să citesc o carte, am acelaşi sentiment.

4 comentarii la “Nu există n-am timp să citesc

 1. corin_a says:

  N-ai idee ce ma bucur sa mai gasesc un om care a descoperit trucul asta cu biblioteca. Ii spun truc, asa de alint:) Eu fac asta de multa vreme, iau cate 5-6 carti de la biblioteca si ma straduiesc sa le citesc pe toate pana la termenul stabilit. Sunt zile in care imi trece prin cap sa trisez , nu am stare, nu prea mai am timp sa citesc dar Jiminy Cricket ma trage de urechi si-mi revin imediat:)) Sa nu renunti la citit, orice s-ar intampla! Felicitari pentru “lasarea la vatra” a tigarilor:))

 2. anadana says:

  Demuuult, tare demult, furam clipele de lectura de pe unde apucam si,Doamne, ce placere!(ca orice lucru furat,nu?).Apoi am ajuns sa inteleg ca e mult mai important sa fur clipe pentru altele.

 3. Andrei Boar says:

  @corin_a Mulţumesc, promit că n-o să renunţ niciodată la cărţi :)

  @anadana :)

 4. […] timpul citesc o carte. Cândva spuneam că nu există n-am timp să citesc şi încă mai cred. Nu pot să spun cât de mult contează să citeşti şi mă enervează să […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.