Superficialitatea internetului

Citesc prin online multe articole lungi despre păcatele reţelelor sociale, despre cum internetul ne transfomă încet în nişte gândaci lipsiţi de căldura şi părţile frumoase ale offline-ului. Câteva precizări:

1. Internetul mişto. Nu mai fii nostalgic postând clipuri de genul ăsta pe Facebook. Motivul pentru care te-ai jucat de-a v-aţi ascunselea, ai tras cu cornete după fete şi alte lucruri frumoase, e pentru că pe vremea ta n-aveai calculator, nici net. Dacă aveai, erai la fel ca puştanii din ziua de azi.

Îmi amintesc că pe clasa a III-a, miercurea, la ora 8 aveam “Informatică”. De ce ştiu atâtea detalii şi în ziua de azi? Pentru că în fiecare noapte de marţi nu dormeam deloc de emoţia pe care mi-o dădea ziua următoare.

2. E doar un instrument, nu-l transforma într-un mediu. Nu dezvolt pentru că vreau să ajung la punctul 3:

3. Şi poate toată aceasta superficialitate e bună. Majoritatea discuţiilor pe care le purtăm în offline sunt destul de banale. Treaz fiind, n-o să-i spun lui X că-l iubesc  sau lui Y că mi-e dor de ea.

Pe internet însă, şansele de a discuta ceva profund cresc. Şi e ok, pentru că asta simţim, asta am vrut tot timpul să spunem, dar n-am avut curaj.


2 comentarii la “Superficialitatea internetului

 1. Adrianos Fidi says:

  Orice lucru e foarte bun daca stii sa-l folosesti .

 2. Internetul ,este o inventie foarte buna si utila si pentru informatii si pentru socializare.
  Acum ,ca orice inventie daca unii nu stiu cum sa o foloseasca ,spun ca nu este buna sau ca e daunatoare .
  Intr-adevar poate fi daunator daca nu stii ce vrei ,ce cauti ,dar foarte folositor si la indemana daca stii ce vrei si ce cauti .
  Este o oglinda a offlinului cu posibilitati mai multe.
  In offline cu greu stau de vorba doua generatii,in online nu este varsta .
  Eu 51 ani ,Andrei 20 ani .
  Plus de asta ,cum as fi putut sa il cunosc pe Andrei sau similar lui si el pe mine in offline ,eu din Alexandia ,el din Cluj ,cred ca probabilitatile sunt f f infime ,dar online ,bananaind dupa lucruri interesante mie, am dat de el si el de mine prin comentariile mele.
  Concluzie: superficial sau nu Internetul este Grozav.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.