Mirajul antreprenoriatului

Antreprenoriatul a devenit în ultima vreme un buzzword pe care nu cred că toată lumea îl înţelege, deşi majoritatea ar vrea să-l facă.

E explicabil acest fenomen. Priveşte filmuleţul de mai jos. Îţi dă aripi ca Red Bull-ul din reclame. Cu o idee-n spate îţi dă impresia că vei schimba lumea.

Avem nevoie de antreprenori

Atâta timp cât lumea poate fi mai bună avem nevoie de oamenii capabili care să facă schimbările de care avem nevoie.

Şi dacă un om simte cu adevărat că are o chemare pentru treaba asta, nimeni n-ar trebui să-i interzică să facă acest lucru, dar…

Nu toată lumea e făcută pentru asta

Apare întrebarea: “Oricine poate fi antreprenor?” Eu zic că nu.

Bineînţeles, ar fi anumite calităţi care ar putea fi educate în timp, însă nu cred că oricine are o toleranţă mare la eşec, o tărie de caracacter care să-l ţină cu picioarele pe pământ când lucrurile o iau razna. Nu mai vorbesc de creativitate şi inteligenţă.

însă asta nu-i o tragedie

Chiar dacă nu toată lumea poate fi un antreprenor, hai să nu facem o tragedie din asta. Antreprenorii ăia întotdeauna vor avea nevoie de profesionişti cu care să lucreze. Şi nu-i chiar floare la ureche să devii un profesionist.

Oricând poţi să începi să fii erou, iar schimbarea în bine n-o vor face niciodată antreprenorii singuri. E nevoie de fiecare dintre noi :)

bonus:


via Dragoş Novac

 


1 comentariu la “Mirajul antreprenoriatului

  1. Cristi says:

    Am fost luat si eu de valul antreprenoriatului si am uitat de ce zici tu, cu specialistii de care are nevoie antreprenorul.
    In cartea Cadranul banilor Kyosaki vorbeste chiar despre ideea asta, ca poti ajunge bogat si ca andreprenor, dar si ca angajat. Sau invers, poti fi sarac si ca antreprenor, si ca salariat.

    Trebuie sa te analizezi, sa vezi in ce parte a cadranului te afli si sa fii cel mai bun in directia aia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.