You can’t avoid the work

Îmi zicea zilele trecute un prieten la telefon că nu-i prea surâde ideea că i se termină facultatea şi că va trebui să muncească la program fix. Însă în acelaşi timp îşi dorea să găsească o modalitate de a face bani.

Anul trecut cred că am realizat că nu poţi evita munca. Oricât ai întoarce-o, la oricâte masterate  te-ai înscrie ca să amâni contactul cu viaţa reală, nu poţi în niciun caz să eviţi munca dacă vrei să ai un trai liniştit. Şi cu cât mai repede realizezi asta, cu atât mai bine. Vorba aceea,  “The truth will set you freeBut first, it will piss you off.”

Da ştiu, 8 ore în care erai obişnuit s-o arzi aiurea pe Facebook va trebui să le petreci la muncă. Şi (asta-i lecţia pe care am aflat-o mai dur decât prima) dacă vrei să faci şi mai mulţi bani, va trebui să începi să-ţi asumi responsabilitatea pentru anumite lucruri.

În cel mai bun caz vei lucra într-un domeniu care îţi place. Aşa nu vei avea impresia că-ţi iroseşti timpul. Dar vei munci.

Ah, şi dacă între 20-23 de ani nu ţi-ai găsit lucrul care-ţi place şi pentru care ai putea fi plătit, îi bai, vorba oamenilor de prin zonă.


1 comentariu la “You can’t avoid the work

  1. […] Nu poţi evita munca. Aşa că ar trebui să te gândeşti puţin la paşii de mai sus, dacă nu vrei să: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.