De ce fac oamenii copii

Când mai văd câte un tip zdrenţuros cărând după el 3 copii nu foarte îngrijiţi, nu pot să nu mă întreb ce naiba a fost în capul lui. Căţeaua mea Lili(Dumnezeul câinilor s-o odihnească-n pace) putea aduce liniştită pe lume 8 pui. Era un câine, n-avea nimic în cap, nu era treaba ei să se gândească dacă e capabilă să-i crească. Dar la oameni e diferit, se prespune că aceştia au o conştiinţă.

De ce fac oamenii copii

Nu cred că tipul de mai sus i-a zis nevestei la începutul mariajului: – Hai să păzim porunca “Creşteţi şi vă înmulţiţi” că dacă nu o dăm de dracu’. De ce fac oamenii copii?

– pentru că aşa face toată lumea. Deja ştii, nici nu termini bine nunta, lumea te întreabă deja pe când vine barza. Aşa-i cursul firesc al lucrurilor. Termini faculta, lumea se aşteaptă să te angajezi, te căsătoreşti, lumea aşteaptă să faci un copil. Dar sunt două lucruri diferite: primul e necesar, al doilea nu.

-pentru că sunt atât de drăgălaşi. Cum să nu ai şi tu unul, când sunt aşa de scumpi? Doar să-i ţii în braţe, şi să-ţi apuce degetul mare cu mânuţa aia a lor…

Ai cu ce să-i creşti?

Înainte să te apuci de produs copii pe bandă rulantă ar trebui, aşa ca om, să te întrebi sincer: “Băi, am cu ce să-i cresc?”

Şi nu mă refer doar la mâncare. Trebuie să te gândeşti dacă vei fi capabil să ai grijă de ei până termină facultatea. Pentru că e responsabilitatea ta să-i duci până acolo, indiferent cât ai face pe victima.

Un părinte n-are niciun drept să-i bată obrazul copilului cu “cine te-a îmbrăcat, cine ţi-a dat de mâncare, cine ţi-a asigurat o educaţie ş.a.m.d.” L-ai făcut? Acum, creşte-l.

Crescutul şi toate sacrificiile pe care le faci pentru el, nu-s un act al bunăvoinţei tale, ci o datorie de om, părinte şi cetăţean.

Data viitoare când te gândeşti că vrei să ai ceva drăgălaş, ia-ţi o pisică.

Pentru că dacă n-ai destule resurse(bani, timp, educaţie) pentru copii, nu faci altceva decât să umpli lumea cu oameni frustraţi şi needucaţi. De asta trăim în lumea în care trăim. Pentru că oamenii inconştienţi fac mai mulţi copii decât cei conştienţi.

sursa FOTO


1 comentariu la “De ce fac oamenii copii

  1. Cristi says:

    Mai exista si un al treilea motiv, pe care l-ai omis. O fac din “greseala”. Stiu multe persoane care s-au trezit peste noapte cu +1 :). Ele nu-si doreau nici ceva dragut, nici sa multumeasca “multimea”, doar ca n-au fost prea “atenti”. Si vorbesc de persoane casatorite aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.