Reflecții asupra generației tinere

Extrag câteva rânduri mai importante dintr-un articol din Business Magazin:

Daca generatiile precedente tin la ideea ca succesul tine de bani, iar banii tin de munca, generatia C cauta mereu scurtatura, solutia salvatoare, care le permite un maxim de consum cu un minim de efort.

pentru tineri implinirea visului tine mai mult de noroc si incredere in sine decat de credinta si perseverenta. Rifkin invoca un studiu – “cel mai interesant pe care l-am vazut in ultimii ani” – in care 55% dintre tinerii sub 30 de ani cred ca vor deveni bogati. Mai interesant, cand erau chestionati despre maniera in care vor acumula bogatia, 71% dintre cei angajati credeau ca nu exista vreo sansa sa devina bogati din slujba lor. Sondajul marca Newsweek facea trimitere catre cealalta solutie, mai facila, cea a norocului: “Banuiala mea e ca multi dintre tineri cred ca vor fi norocosi, iar bogatia va veni cumva, fara a fi nevoiti sa munceasca din greu pentru a o obtine“.

au aparut studiile postuniversitare, programele de master sau doctorat, prin care se amana contactul cu viata reala.

O viziune mai pesimista are Radu Timis, fondatorul uneia dintre cele mai mari afaceri din domeniul procesarii carnii, Cristim. Intrebat cum vede noua generatie, raspunsul vine transant: “E generatia dupa care n-o sa-mi iau pensia”. Timis ii vede slab pregatiti si demotivati pe cei mai tineri, pentru ca accesul neingradit la informatie haotica nu inseamna neaparat o investitie in propria formare.

Business Magazin – Revoluția Generației C

Bonus: Gândirea analitică începe la școală

sursa FOTO


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.