Fata din vis

Ieri noapte am visat o fetiţă ce mi-a zis aşa:

“Dacă stai tot timpul pe aceeaşi pagină, nu vei mai ajunge niciodată la înţelesul cărţii, care de obicei se află la sfârşit. Secretul e să întorci cât mai multe pagini, fără să te mai gândeşti la ele.”

Mă gândeam să vă împărtăşesc şi vouă ce mi-a zis fetiţa din vis. Îmi pare că are dreptate.


5 comentarii la “Fata din vis

  1. innuenda says:

    Dar dacă, totuși, cartea era un volum de poeme? :) Cred că, în principiu, fetița are dreptate. Doar că nu pentru toate ”cărțile” și nici pentru toți ”cititorii”. Fiecare ar trebui să aibă dreptul să se oprească la cartea preferată și, aici, la pagina preferată. Și mai cred că înțelesul este mai mult în mintea ”cititorului” decât în a celui care a scris cartea. De aceea, noima mea, așa mică și incompletă, nu poate fi cu nimic mai prejos decât înțelesul care mă aștepta mai încolo, la halta sensurilor complete.

  2. anadana says:

    Eu, “cititorul”, cred ca Autorul ne lasa acest drept .Noi alegem, dupa puterea noastra, daca ne oprim ,sau nu, daca ne dorim toate experientele,sau ramanem la o” pagina”.Depinde atat de mult de “cititor”! Si, desigur, Lui, Autorului, trebuie sa-i multumim pentru asta.In orice caz, fetita ta ne pune pe ganduri…:)

  3. Adrian says:

    Oare la ce se gândea când zicea de “aceeași pagina”?

  4. Andrei Boar says:

    @Adrian La o gagică normal :) Nu înţeleg de ce innuenda şi anadana au complicat-o aşa tare :D

  5. Crissa says:

    Si de unde stii ca fetita din vis, nu se referea la trecut. De ce sa ramai fixat pe trecut, pe amintiri si sa nu mergi mai departe sa ajung unde ti-ai propus.
    Si de ce te gandesti neaparat la o fata?:)) Sau poate erai atunci intr-o relatie neasatisfacatoare…cine stie..fiecare viseaza ce il preocupa… Dar oricum ar fi, nu ai de unde sa stii cand o “gagica” este “aceeasi pagina” sau “sfarsitul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.