Quora

Acum 2-3 ani, Facebook mi se părea super awesome. Eram conectat cu oameni din online şi mi se părea uimitor să aflu ce gândesc, ce citesc şi ce mai fac. De obicei, oamenii care activau în online pe vremea aceea erau destul de interesanţi şi deschişi la minte, aşa că era o plăcere să interacţionezi cu ei. It was nice.

Dezamăgirea Facebook

Apoi, încet-încet lucrurile s-au schimbat. Ai nimerit vreodată într-un grup de oameni cu care n-ai nimic în comun? Să le asculţi ore în şir poveştile, glumele şi să simţi că timpul trece frecându-se de nervii tăi? Destul de frustrant.

Cam aşa e şi treaba cu Facebook. Grupul de prieteni ţi s-a mărit, apoi glumele fără rost, pozele de pe 9GAG şi bancurile cu fotbalişti s-au mărit la fel.

Facebook-ul de azi îmi aminteşte de gluma unui amic ce râdea de grupul cu care mergeam în Janis în fiecare săptămână. Spunea că pe Republicii-n jos vorbea unu’ şi ascultau toţi, înapoi vorbeau toţi şi n-asculta niciunul.

Meet Quora

Am început să folosesc Quora de vreo două săptămâni încoace şi mi se pare promiţător. Pentru cine nu e familiar, Quora e un site bazat pe întrebări şi răspunsuri, grupate pe subiecte, aşa că ţi-e destul de uşor să fii la curent cu întrebări şi răspunsuri legate de viaţă, finanţe personale,  renaştere şi cam orice îţi trece prin cap să cauţi. Dincolo de asta, îmi place calitatea utilizatorilor. Utilizatori cărora le pasă, dornici să împărtăşească experienţe într-o engleză scrisă corect gramatical.  Ca să vă faceţi o idee, iată câteva întrebări şi răspunsuri:

1. What have you learned as a police officer about life and society that most people don’t know or underestimate?
2. I am the programming karate kid. You are the programming Mr. Miyagi. How do you train me?
3. What life lessons are counter-intuitive or go against common sense or wisdom?
4. What are some time-saving tips that every Linux user should know?
5. What’s the single most valuable lesson you’ve learned in your professional life?
6. What’s it like to be raised as a future leader?
7. What are some of the best paintings of the Renaissance?
8. What are the best ways to reduce stress as a programmer?


1 comentariu la “Quora

  1. […] mai bun la locul de muncă, am fost interesat de o carte despre inteligenţa emoţională. De pe Quora, am aflat de Working with Emotional Intelligence a lui Daniel Goleman. Citind-o, am rămas de multe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.