Nu ştim de ce avem nevoie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un prieten tocmai a primit o mărire. Prima reacţie: “Mamă, ce plasmă-mi fut”. Really? O plasmă?

Schimbăm lucruri care îşi fac deja treaba

Când am primit o mărire, iată ce mi-au spus prietenii: “Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să-ţi schimbi telefonul”.

Telefonul meu e şi primul pe care l-am cumpărat. Un Samsung C130, mărime decentă, baterie bună chiar dacă îl am de 6 ani, are un calendar simplu de folosit, însă ceea ce-mi place cel mai mult la el e că îşi face excelent treaba pentru care a fost făcut: formez numărul unui prieten, îl sun şi dacă-mi răspunde putem avea o conversaţie clară. Amazing, huh?

De ce aş avea nevoie de alt telefon, când cel pe care-l am face o treabă excelentă? Pentru o cameră incorportată? Nu, nu simt nevoia să-mi fotografiez prânzul şi să-l postez pe Facebook. Pentru acces la internet? De ce aş avea nevoie de internet când ies afară să beau o bere?

Cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie

Un alt prieten mi-a spus: “No, ar trebui să-ţi iei o maşină.”

De ce aş avea nevoie de o maşină? Stau la 5 minute de mers pe jos de locul de muncă. Drumul Cluj-Campia îl fac în 40 de minute cu busul de două ori pe lună. Şi apoi, nu simt deloc lipsa unei maşini.

Momentul în care trebuie să-ţi cumperi un obiect e când îi simţi lipsa şi nu mai poţi trăi fără el. Nu zic că o maşină e inutilă, dar trebuie cumpărată la momentul potrivit.

Ar trebui să investim mai mult în noi şi experienţe

Sunt de acord cu ce spune Călin Biriş: cele mai bune lucruri în care trebuie să investim sunt experienţele şi dezvoltarea personală.  De cele mai multe ori, atunci când ne definim viaţa ne raportăm la amintirile pe care le avem. Ştim că am dus o viaţă frumoasă, dacă amintirile rezultate din experienţele pe care le-am avut sunt frumoase. Apoi, degeaba câştigăm mai mulţi bani, dacă aceştia nu ne fac persoane mai bune.

Uneori mă uit în jur şi simt că nu-i înţeleg pe cei din jur. Nu le înţeleg deloc interesul pe care-l dau unor lucruri care nu le îmbunătăţeşte deloc viaţa. Care e rostul?


2 comentarii la “Nu ştim de ce avem nevoie

  1. Calin says:

    Good point. Uite, iti recomand si clipul asta despre ”Stuff” http://www.youtube.com/watch?v=MvgN5gCuLac

  2. Andrei Boar says:

    @Calin Îl văzusem pe blogul tău: nostim şi adevărat :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.