De ce nu vor femeile să bea bărbații

men-drinking_1409112a

Există o idee împărtășită de majoritatea bărbaților care spune că există o conspirație a femeilor ca să împiedice bărbații să bea. O lungă bucată de vreme am împărtășit-o și eu la rândul meu. Mi-era mie ciudă să văd cum iubitele prietenilor mei se bosumflau când iubiții lor începeau să se simtă tot mai bine. Alții nu vroiau să iasă în oraș pe motivul “nu vin mă că se supără Cerasela”.

Stăteam azi la trecerea de pietoni și am văzut un cuplu așa la vreo 30-35 de ani format dintr-o tânără blondă tunsă scurt cu un sacou maro și un bărbat praf de mangă. Nivelul avansat de prăfuială în care se afla m-a împiedicat să-i rețin semnalmentele.

Și privind cum tânăra încerca să-l împiedice să treacă pe roșu, iar când avea răgaz să ceară scuze trecătorilor din priviri, am înțeles de ce nu vor femeile să bem:

Pentru că nu știm unde e linia aia subțire și imaginară dintre distracție și mort de beat. Pentru că le facem să le fie rușine de ce bărbat au și-n plus le facem și pe ele să le fie jenă de oamenii din jur. Pentru că atunci când bem ne pute gura și-avem un curaj tâmp de șorecar ce latră vânjos cu poarta închisă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.