Decizia ca monedă de schimb

Lucrurile cele mai grele, deciziile cu riscurile aparent mari sunt moneda de schimb pentru prețurile pe care le plătim în viață. Compromisurile pe care ni le asumăm sunt cele care ne pot schimba viața în mod profund.

likethis

Despre gagici și nu prea

Acum 2 săptămâni eram în club și am realizat că poate motivul pentru care am agățat atâtea tipe în facultate n-a fost neapărat că sunt inteligent și fermecător. Ci pentru că tot timpul n-am trecut de bara imaginară a standardelor mele. Dacă o fată era într-adevăr atrăgătoare o evitam. O fată trebuia să fie suficient de drăguță ca să o abordez. Dacă frumusețea sărea bara, nu mergeam la ea.

Cred că e o practică obișnuită să ne alegem scopuri pe care suntem siguri că o să le atingem. Țelurile prea înalte ne sperie ca dracu’.

Și în momentul acela am zis că în seara aceea am să dansez cu fete care treceau bara mea imaginară. Probabil vă imaginați că voi scrie acum despre ce bunăciuni am combinat și cum viața mea s-a schimbat de atunci. Nu, subiectul e altul. Bare with me, please :)

Vreo 3 m-au refuzat. Altele au dansat. A doua oară când m-am dus într-un club am făcut același lucru. Niciun refuz. Nu vă închipuiți că am combinat vreo una. Însă după ani de mediocrități mi-am dat seama cât ușor e să ai o experiență complet diferită de ceea cu ce ai fost obișnuit. E suficient să-ți asumi o decizie grea. O chestie de moment, cu efecte complet necunoscute ție.

Momentul în care lăsăm gagicile în club

O să mai vină o decizie grea săptămâna viitoare și am să mi-o asum. Dacă e ceva ce am învățat de-a lungul timpului lucrurile cele mai valoroase sunt cele pentru care plătim cel mai mare preț. Nu întotdeauna dai de o marfă bună. Însă și când prinzi una bună, simți că ai câștigat potul cel mare.

Ideea e să iei decizia și să plătești prețul pentru ea. Și ceea e cu adevărat palpitant și anume subiectul acestui articol: deciziile le avem deja. Trebuie doar să le luăm. Nu trebuie să fugim după bogăție. Suntem cei mai bogați din lume: avem un infinit de decizii pe care le putem lua.

Azi e o zi bună. Ziua în care am realizat cât de bogat în decizii sunt și ziua în care am luat decizia ca de acum încolo am să fac uz de ele și am să mi le asum. Și bara aceea? Nu era niciodată acolo. Am tras-o eu însumi.

1 comentariu la “Decizia ca monedă de schimb

  1. […] cu adevărat, ci lucrurile pe care le lăsăm în urmă. Nu ceea ce vrei face diferența, ci alegerile care le faci și ți le […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.