Recomandă-mi o carte

Pentru că în ultima vreme m-am hotărât să las scuzele deoparte și să pornesc orice lucru care îmi place vreau să vă fac o mărturisire: întotdeauna am vrut să înfiez cărți. Să mă afund într-o librărie să răsfoiesc cărți și să le iau cu mine acasă.

books

N-am făcut asta cât de mult mi-am dorit. Pe vremea studenției aveam scuza că nu aveam bani și preferam bibliotecile librăriilor. De când lucrez și salariul îmi permite, am găsit alte scuze. Că n-am timp, că pot să dau banii pe altceva, că sunt programator și n-ar trebui să-mi obosesc ochii prea mult.

Mă uitam ieri peste galeria foto făcută de un soț nevestei sale suferinde de cancer. Imaginile m-au bulversat prin tristețea și neputința ce o exprimă. Însă inscripția din ultima poză “I loved it all” m-a făcut să mă întreb ce mi-aș scrie pe mormânt dacă aș păți ceva. “A găsit toate scuzele din lume” s-ar potrivi perfect.

Nu vreau să găsesc toate scuzele din lume, vreau să fac tot ce aș vrea să fac. Așa că acum vreau să înfiez cărți. Să-mi fac biblioteca mea. De care să am grijă. La care nepoții mei se vor uita neinteresați. Însă într-o bună zi un băiețel sau fetiță se va apropia de ea și va rămâne cu gura căscată. Pentru că o bibliotecă precum creaturile ikran din Avatar nu e aleasă de cineva. Ea te alege pe tine.

Așa că vreau să-mi recomanzi o carte. Una pe care ai citit-o și când ai terminat-o ai știut că viața ta ar fi fost goală dacă n-o citeai. Una pe care ai vrea s-o citească toți iubiții tăi sau toate iubitele tale. Una sau mai multe. Pe care s-o aduc acasă. S-o înfiez. Mulțumesc :)

13 comentarii la “Recomandă-mi o carte

 1. Adi Oros says:

  Herman Hesse – Lupul de stepa.
  O sa te socheze, o sa te schimbe, o sa te tulbure.

 2. Cristi says:

  Mie mi-a placut mult Intimitatea de la Osho – http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=2123

  Dupa ce am citit-o am si facut-o cadou de vreo 3 ori :D

 3. Costi says:

  Conversatii cu Dumnezeu de Neale Donald Walsch. Din cauza titlului, crezand ca este religioasa am amanat-o 3 ani pana ce mi-a recomandat-o un prieten sa o citesc.

 4. C. says:

  Marin Malaicu-Hondrari – Lunetistul / Marin Sorescu – Trei dinti din fata

 5. Laura L. says:

  Si Marin Sorescu – Trei dinti din fata –este o carte care pur si simplu te face sa simti cum erau timpurile “Micului Paris” din mai multe puncte de vedere, politic, social. Chiar merita citita…
  … chiar daca e cam clasica mie mi-a placut mult Crima si pedeapsa -Dostoievski – este un roman dramatic si filozofic in acelasi timp care, intra in mintea si simtirea protagonistului si o diseaca mai ceva ca la doctor House, evident din punct de vedere psihologic, chiar daca e putin mai greu de citit la inceput.

 6. ZuZu says:

  Bun, 5 cărți deja :D Mulțumesc tuturor pentru recomandări :)

 7. Xaria says:

  Fratii Karamazov …complex, profund

 8. ZuZu says:

  Mulțumesc Xaria :)

 9. R. says:

  “Un veac de singuratate” – Gabriel Garcia Marquez

 10. ZuZu says:

  Mersi R., dar am citit-o :)

 11. […] citit-o la recomandarea lui Adi căruia țin să-i mulțumesc și pe această […]

 12. George says:

  Eu iti recomand cartea ,,Chemarea străbunilor” de Jack London. Este o carte foarte frumoasa, dramatică.

 13. ZuZu says:

  @George Multumesc :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.