Straturile cu care ne clădim viața

Asfaltul se face din mai multe straturi: un strat de bază, binder, strat de uzură ș.a.m.d. Cel puțin așa-mi spune Wikipedia. Dacă sunteți curioși de ce șoselele din Germania sunt mai rezistente decât cele din România motivul e că straturile din care se face asflatul nemțesc e diferit de cel de la noi. Cel din Germania conține un strat mai gros de beton astfel că devine mai rezistent la sarcini grele și are o perioadă de viață cu câțiva zeci de ani mai mare decât al nostru. Straturile din care e făcut îi definește existența.

Asphalt_base

Ca să facem o paralelă între oameni și asfalt, noi trăim pe zi vreo 16 ore. Mai mult sau mai puțin. În rest dormim. Și lucrurile cărora le dăm atenție în aceste ore definesc straturile cu care alegem să ne construim viața. Dacă mai și lucrezi rămâi doar cu 8. Căror lucruri le dedici aceste ore?

Pentru că devenim ceea ce facem zi de zi. O lungă perioadă de când m-am angajat am preferat să vegetez când veneam de la lucru. Aveam atâtea lucruri pe care aș fi vrut să le fac cândva, dar simțeam că nu aveam timp. Eram stors de energie când ajungeam acasă. Nici măcar să mă văd cu fete nu mai vroiam. Mi-a trimis odată o tipă un mesaj: Hai în Piața Unirii să te pup. Știți ce i-a răspuns dobitocul de mine? Eu mă duc acasă că sunt obosit. Pupă-te singură.

Mă gândeam cu vinovăție la blogul ăsta pe care-l lăsasem în paragină. Aș fi avut atâtea să scriu, dar de fiecare dată mă consola cuvântul altădată. Am vrut să mă văd cu oameni, să mă duc la alergat, să ies cu tipe, să încep să lucrez la un proiect personal. Altădată, altădată. Viitorul era atât de seducător și prezentul mereu gol și gri-cenușiu.

Not anymore. Acum vreau să recuperez. Să pun sub stratul de bitum mai multe straturi de lucruri care mă împlinesc. O iau cu pași mici, încet, nu mă grăbește nimeni. Timpul mi-e limitat, mă gândesc cu grijă la materialele din care o să-mi fac straturile și cândva sper să mă uit în urmă și să fiu mândru de ce-am îndeplinit. Tu când te apuci să-ți torni straturile?


1 comentariu la “Straturile cu care ne clădim viața

  1. […] Având în vedere că 8 ore se duc pe lucru, chiar îmi permit ca ultimele ore din zi să fiu praf? Că tot vorbeam de straturile din viața noastră. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.