De ce lăsăm medicii să plece din țară?

Știu un fecior care face medicina. Băiat serios, învață, își ia examenele, dar vrea să plece în Anglia după ce termină. Ca el sunt mai mulți. România nu le oferă traiul pe care îl merită după atâția ani de învățat și atunci pleacă. Însă e o problemă: nu se poate trăi într-o țară fără medici. Oamenii se îmbolnăvesc și o s-o facă în continuare. Și atunci de ce îi lăsăm să plece?

doctor

Știu, fiecare are dreptul să plece unde vrea, însă cum rămâne cu dreptul meu la sănătate? Plătesc impozit o viață întreagă, mă aștept ca atunci când mă îmbolnăvesc să fie cineva care să mă poată trata. Și dacă unii învață pe banii noștri doar ca să plece în străinate nu mai văd unde câștigă statul.

Vrei să lucrezi pe dincolo? Bun, atunci fă-ți facultatea cu banii tăi. Nu ai? Bun, semnează hârtia asta în care scrie că timp de 15 ani nu pleci din țară și dacă ai medie poate te băgăm la buget.

Dacă știi că nu se trăiește bine ca medic, atunci nu te face doctor. Dar să faci o școală pe banii mei doar că să pleci în Anglia să iei un salar imens nu mi se pare corect.

Nu e vina ta. E vina statului că te lasă să faci asta și vina lui că nu-ți asigură un trai decent. Pentru că după atâția ani de școală și rolul pe care l-ai avea în societate chiar meriți asta.


Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.