Despre finanțe personale: MoneyTablet.com

De mai bine de 3 ani de când lucrez, dar mai ales în ultimul an am încercat să încep să fac un minim management al finanțelor personale. La începutului anului mi-am deschis un cont de economii în care în fiecare lună adaug aproape 50% din venitul meu.

Totuși, asta n-a fost destul. După ce m-am mutat în chirie am observat că nu mai e chiar așa ușor să-mi pun bani deoparte. Cheltuiam mult și niciodată nu știam pe ce. Îmi luam lucruri fără să știu dacă îmi permit(banii puși deoparte mi-au dat iluzia că nu pot rămâne fără bani). Așa că mi-am făcut un excel cu ajutorul căruia:

  1. puteam vedea pe ce dau banii
  2. puteam să-mi plănuiesc cheltuielile pe toată luna și să știu până unde mă pot întinde
  3. să văd câți bani am în modul prezent

După ceva luni am observat că mă ajută enorm. Am pus în ultimele 4 luni mai mulți bani deoparte decât în tot timpul în care lucrez. Fiind frustrat că tot trebuia să editez excel-uri am zis că-mi fac aplicația mea și-o pun pe net. Așa că am facut-o :)

Vă prezint moneytablet.com :)

Câteva precizări

Design-ul nu va fi mai fancy decât e acum. Nu sunt designer și deși am prieteni care sunt, nu vreau să fie un proiect în care să implic mulți oameni. Scopul site-ului e unul singur: să te ajute să-ți gospodărești finanțele personale. Și după câteva luni veți observa că-și face treaba.

Nu va fi mult mai mult de atât. Adică nu vreau să adaug feature-uri noi. Poate niște grafice mai încolo, poate îmbunătățiri la ce există momentan, dar atât. Nu vreau să-mi pierd timpul. Însă orice bug raportat va fi rezolvat.

Aplicația nu e pentru oricine. Aplicația e făcută fix pentru mine. Sau pentru oamenii care sunt în situația mea: care au un salariu și nu vor să-l termine la sfârșitul lunii. Pentru alți oameni sunt convins că există alte aplicații mult mai bune.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.