Despre lucrurile puțin probabile

“The first step is to establish that something is possible; then probability will occur.”

sursa: Triumph of His Will

Cred că e cel mai bun material pe care l-am citit despre Elon Musk. Îl recomand celor care sunt fermecați de personalitatea acestui om. Pentru cei care încă nu știu cine este, găsiți aici niște informații despre el.

Revenind la citat m-am gândit mult la el și ce a vrut exact să spună prin el. Și odată ce l-am înțeles mi s-a părut uimitor cât de aproape suntem de lucrurile pe care ni le dorim. Odată ce vrem un lucru și ne punem de acord că este posibil, treaba noastră râmâne să creștem probabilitatea sau numărul de șanse.

Și sunt atât de multe lucruri pe care le vrem, însă alegem să nu le urmărim fiindcă au o probabilitate mică de îndeplinire. Însă uităm că putem jongla cu acea probabilitate, putem lua măsuri concrete care s-o crească. Până la punctul când ceva devine imposibil să nu-l faci :)

Ideea e să nu mai gândim în termeni de “lucruri pe care le putem face și lucruri pe care nu le putem face” și să ne gândim mai mult la lucruri posibile. Fiindcă un procent de 0.01%  nu-i neapărat o probabilitate foarte mică. Poate fi un strop de apă într-un deșert care ascunde sub el o fântână.

Îmi place uneori când dau de o idee să o întorc pe toate fețele timp de câteva zile sau chiar săptămâni. Mi-ar plăcea ca cineva citind acest articol să se gândească puțin la citatul lui Elon Musk. S-ar putea să-i schimbe permanent modul în care vede lucrurile.

Vă urez un 2014 strălucit, plin de lucruri posibile!


4 comentarii la “Despre lucrurile puțin probabile

  1. innuenda says:

    Uie că mi-a dat mie de gândit! Un 2014 interesant, Zuzu, cu răsturnări de imposibilăți! ;)

  2. anadana says:

    Fantani sa descoperi in fiecare strop intalnit in drumul tau!La multi ani!

  3. ZuZu says:

    @anadana @innuenda Multumesc :) La multi ani!

  4. […] unor prieteni, am să mă înscriu la sală. Am fost deja să-mi cumpăr un echipament ca să cresc probabilitatea. Cum n-am mai fost niciodată, o să-mi iau un instructor personal de la Big Fitness pe 3 luni ca […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.