Dragă Mihaela

M-am întâlnit ieri cu D. la un vin fiert și depănat amintiri. Și mi-a spus că nu i-a plăcut de mine în liceu pentru că mă luam de tine.

Probabil atunci aș fi găsit o explicație pentru lucrul ăsta. Obraznicul ZuZu ar fi găsit o explicație pentru orice. Însă dacă aș putea să mă întorc în timp i-aș fute o palmă peste ceafă idiotului de mine să se înece cu explicația lui cu tot.

Am avut și eu partea mea de oameni care s-au legat de mine și știu cât de dăunător a fost comportamentul lor pentru mine. Rahaturile astea îți taie tot avântul, te fac să te închizi în tine și să-ți fie frică să fii cine ești cu adevărat. Și la vârsta la care e cel mai important să fii cine ești, eu mă luam de tine. Patetic și rușinos din partea mea.

Nu mi-ai spus niciodată nimic. Ai fost demnă și tot timpul te-ai purtat amabil cu mine în ciuda faptului că eu eram idiot. Uitându-mă înapoi, nu pot să nu admir inteligența ta, puterea de muncă și ambiția de care ai dat dovadă. Lucrurile astea și coloana vertebrală o să facă din tine o femeie puternică, o mamă bună. Care o să-și învețe copiii să nu-i bage în seamă pe toți idioții.

Oriunde ai fi acum să știi că mi-e rușine. E prea târziu pentru cerut scuze. Rămâne doar rușinea și probabilitatea ca în cazul în care voi fi odată tată nu voi crește niște nesimțiți ca mine.

bully8n-2-web

Jose Lagares made his fourth-grade son stand on a street corner with a sign that read ‘I am a bully’ after he was caught bullying a student at his school. [sursa]


2 comentarii la “Dragă Mihaela

  1. cld says:

    întrezărisem mai demult urma aceea din “bărbatul care-am să devin”.
    de-acum e certitudine… :)

  2. ZuZu says:

    @cld Ne știm?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.