Fii cel mai rău

În domeniul în care lucrez, tot timpul am ceva de învățat. Cam așa e în toate domeniile, însă în IT apar destul de repede lucruri noi și trebuie să încerci să fii la curent cu ultimele noutăți. Deasemenea trebuie să învăț tot timpul bune practici de la ceilalți și cu timpul să văd că ceea ce realizez nu numai că funcționează, dar are și un nivel ridicat de calitate.

Ca să fac asta, trebuie să învăț de la oamenii cu care lucrez. De aceea am căutat tot timpul să fiu în preajma oamenilor mai pricepuți ca mine. Majoritatea programatorilor sunt destul de puerili și n-au o inteligență emoțională foarte dezvoltată așa că dai destul de des de oameni aroganți care cred că le știu pe toate și n-au nimic de învățat. E o cale greșită prin care nu înveți nimic.

Fii cel mai nepriceput din încăpere și întotdeauna vei avea câștigat. Încă mă ghidez după ideea asta și de aceea nu m-am simțit confortabil într-un post de lead. Pentru că sunt prea tânăr. Dacă după 2-3 ani de experiență ești lead peste o echipă de juniori ceva nu e în regulă. Nu mai înveți nimic și-ți bați toată ziua capul cu juniorii. Nu-i o poziție în care să stai, deși team-lead sună așa de pompos.

Și într-o lume în care fiecare vrea să fie un șefuț mai mic, mulți cad în capcana asta. Păcat.

“Be the Worst. Be the lion’s tail rather than the fox’s head! Surround yourself with developers who are better than you. Find a stronger team where you are the weakest member and have room to grow.”

sursă citat: Best development book I’ve read, has no code in it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.