Mă mut în Berlin

Peste o lună o să înceapă o nouă etapă în viața mea: mă mut în Berlin. Mulțumesc lui Arpi pentru informațiile de zilele astea și prietenilor care se bucură pentru mine.

Am mai avut 2 ocazii să plec, am renunțat de fiecare dată. Prima dată pentru o fată, a doua oară tot pentru o fată. Mda, sunt un prost romantic, însă nu regret deciziile, nici fetele. Le-am iubit pe amândouă. Acum motivele pentru care plec:

1. Pentru mediul profesional. Dacă lucrezi în IT, Berlin e unul din locurile din Europa în care trebuie să fii în momentul de față. Și se pare că nu sunt singurul care crede că ăsta e pasul potrivit. Cred în accelerația pe care ți-o dă mediul în care lucrezi și de aceea vreau să-mi petrec cei mai energici ani ai carierei în așa-numitul Silicon Valley al Europei. Pentru cei care nu cred în puterea mediului în care trăiești, aș vrea să și-l imagineze pe Steve Jobs student la Poli și probabil la ora la care scriu acest articol ar fi beat prin Stuf cu câteva restanțe.

2. Pentru bani. Acolo o să economisesc cât fac aici într-o lună. Și una e să ai o anumită sumă de bani la 30 de ani și alta e să îi ai la 35.

3. Simt nevoia unei schimbări. O duc foarte bine aici, însă seara când ajung singur în apartament mă întreb dacă asta e totul. Un salariu bun, singur în chirie și beții în weekend în aceleași locuri. Aș vrea ca viața mea să fie mai mult de atât, o mini-aventură. Să am și eu ceva de povestit copiilor mei pe la 40 de ani. Să le spun de locurile frumoase pe care le-am văzut și oamenii ciudați pe care i-am cunoscut. Nu doar “Am stat pe Ciobanului 6, am cunoscut-o pe mama voastră și apoi m-am băgat la Prima Casă.”. Să știe că am fost curajos și mi-am asumat riscuri.

4. Încep să mă satur de oamenii din țara asta. Nu de cei pe care îi cunosc, ci de cei cu care interacționez în viața de zi cu zi. Și la modul în care merg lucrurile la nivel social și politic simt că asta nu e țara în care vreau să îmbătrânesc. Deși sper să mă înșel din tot sufletul.

O să-mi fie dor de oamenii faini pe care îi cunosc aici. Am avut norocul să am niște prieteni minunați și extraordinari. Dar am să mă mai întorc. În câteva ore sunt aici. Și n-o să lipsesc de la niciun Crăciun, Revelion și de la nicio nuntă a vreunui prieten. Le-am promis că mă fac turtă la fiecare nuntă a lor.

5. Pentru că s-ar putea să-mi placă la nebunie. Din cât am citit viața profesională e bună și la fel de bine e să trăiești în Berlin.

Îmi imaginez că n-o să-mi fie ușor. Și sincer mi-e frică să iau avionul și să pornesc singur prin Germania. Dar să fiu al naibii dacă n-am s-o fac și pe asta :)

5 comentarii la “Mă mut în Berlin

  1. anadana says:

    Guten tag, Andrei! si eu ma bucur pentru tine. Sa ai parte de o experienta frumoasa!Ai ales bine,cred… Geradeaus( inainte!)si Auf Wiedersehen!:)

  2. ZuZu says:

    @anadana Danke schön :D

  3. innuenda says:

    Zuzu, o să-mi fie dor de tine!;) Mult noroc în tot ce-ți propui și vezi ce faci pe acolo; când o apărea fericirea ca o curbă la stânga, să n-o iei ca boul la dreapta! Te-am parafrazat, că nu mai știu cum ai spus exact, dar ai spus-o mișto. :) Te pup și…scrie-ne în continuare aici sau oriunde dai de noi!

  4. ZuZu says:

    Mulțumesc innuenda :) Ar fi frumos, prea bou am fost la ultimele intersecții :D

  5. […] m-am hotărât să mă mut în Berlin, l-am rugat pe Arpi să mă ajute cu informații legate viața de aici. Ne-am întâlnit la o bere […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.