Around25: Firma pe care o recomand oricui

Cred că dacă m-aș întoarce înapoi în Cluj primii oameni pe care i-aș întreba dacă au vreun post liber sunt cei de la Around25. Și iată de ce:

around25

1. Sunt oameni într-adevăr pasionați de ceea ce fac. Prin toate anunțurile de angajare citești chestii precum “colegi pasionați”, dar n-am întâlnit până acum niște oameni atât de pasionați de tehnologie precum cei de la Around25. Și acum îmi lipsesc discuțiile despre startup-uri pe care le aveam la masă sau alte discuții tehnice.

2. Pentru că execută.  Sunt un om care nu apreciază meeting-urile lungi și discuțiile inutile. Apreciez oamenii care spun “Asta avem de făcut? Ne ia atât? Ok, let’s do it.” Și Paul mi-a lăsat o bună impresie din acest punct de vedere.

3. Pentru că nu le e frică să încerce lucruri noi, ba chiar sunt foarte deschiși în privința asta. Țin minte că am avut un proiecțel la început și în vremea aceea eram pasionat de Laravel. Când l-am început, mi-a zis Paul. “Am văzut că îți place Laravel. Poți să-l faci în Laravel dacă vrei.” It was awesome. Pentru prima dată făceam la lucru ceva ce făceam în timpul liber. Și credeți-mă, e un sentiment nemaipomenit să fii plătit să faci ce-ți place. Într-o companie mare se evită genul ăsta de experimente. Pentru că se merge pe drumuri pe care s-a mers deja cu succes și o tehnologie nouă e riscantă când ai în spate un client mare și o echipă pe care trebuie să o pregătești.

4. Pentru că te ajută să înveți. Povesteam odată de cartea A year with Symfony; au cumpărat-o în secunda doi. Înainte de Crăciun au prins un timp mai liber? Au cumpărat niște training-uri de Zend Framework pe care să le facem. Mulți se laudă că te ajută să înveți, puțini o fac cu adevărat.

5.  Pentru că lucrezi pe ultimele tehnologii. Așa cum am spus, firmele preferă să meargă pe cărări deja bătute. E bine pentru ele, dar rău pentru developerul de rând. Fiindcă dacă ești cât de cât deschis la minte citești despre atâtea lucruri noi și ai impresia că nu mai ești în pas cu ultimele tendințe. Și nu, nu e o soluție ca după 8 ore de muncă să stai să mai muncești 2 ore pe zi doar ca să ții pasul. În 4 luni cât am stat la ei am lucrat pe Symfony, Laravel, AngularJS, Backbone.js și MongoDB. Spuneți-mi 3 firme de PHP din Cluj care lucrează frecvent pe chestiile astea.

6. Pentru că își știu meseria. Cosmin e cred cel mai priceput om cu care am avut ocazia să interacționez. E un om de la care ai într-adevăr ce învăța și întotdeauna m-a uimit lejeritatea cu care aborda niște probleme care mi se păreau complexe. Nicu, colegul de pe ultimul proiect, mi-a lăsat impresia că așa ar trebui să fie un programator și cumva m-a făcut să-l invidiez gândindu-mă că oricât m-aș chinui n-o să am niciodată pasiunea lui.

Și a fost o experiență foarte faină să lucrez cot la cot cu un om mai priceput ca mine. N-am nimic cu juniorii, eu încă mă consider junior și mi-a plăcut întotdeauna să share-uiesc la oamenii care chiar vor să învețe. Dar e așa plăcut să ai încredere în codul scris de ceilalți și să înveți de la ei.

Am văzut că acum caută un PHP Developer. Nu știu dacă au găsit, dar dacă vreun PHP-ist din Cluj își caută de lucru îi recomand din tot sufletul.

Mulțumesc băieți + Florina, deși sunteți foarte praf la ping-pong, sunt niște oameni tare faini :) Îmi pare rău că n-am putut sta mai mult la voi. Nici nu se compară codul nemților cu ce s-a scris la voi :)

Ah, și mai recomand un articol scris de Cosmin care mi-a plăcut și m-a făcut să-mi pară și mai rău ca am plecat de la ei.


Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.