De ce mi-am dat demisia după două săptămâni

Scriam în După o lună de Berlin că mi-am schimbat locul de muncă după doar două săptămâni. Am promis că vin cu niște completări. So here they are:

b

Motivul a fost simplu: ce mi-au spus la interviu nu coincidea cu realitatea.

“O să facem”

Faptul că mi-au zis că fac TDD a avut o oarecare greutate în decizia de a mă angaja la ei. Speram să lucrez într-o companie care face TDD pentru că asta cred eu că face o companie care se respectă. Problema a fost că ei nu făceau. I-am spus CTO-ului: “Păi ziceați că faceți TDD”. Răspunsul: “O să facem”.

“Nu e cel mai curat cod”

Mi-au spus că pun mare preț pe calitatea codului, mi-au dat și un test la interviu să vadă că lucrez curat și așa mai departe. Ajuns acolo am rămas surprins să văd că proiectul nu era tocmai curat. I-am spus asta CTO-ului. Mi-a răspuns: “Într-adevăr, nu e cel mai curat cod.”

Oamenii ăsția au presupus două lucruri despre mine: că sunt naiv și că am venit în Berlin să lucrez pe proiecte mai proaste decât în România.

Când am ajuns aici, mi-am spus că o să-i dau Berlinului o șansă de 1 an. Dacă îmi place rămân, dacă nu mă întorc în România. Și în condițiile astea n-am timp de pierdut: mi-am dat demisia după două săptămâni.

Ce fac acum? Lucrez într-un start-up adevărat. Nici ei n-au cel mai bun cod, dar măcar au fost sinceri de la bun început. Până acum mi-au dat mână liberă să fac lucrurile așa cum vreau. Lucrez doar 4 zile pe săptămână, banii sunt mai frumoși și team lead-ul e un om deschis de la care am ce învăța.

Veți spune: Dar ce vor zice recruiterii când vor vedea pe CV că ai stat doar 2 săptămâni? I don’t give a shit. Îmi pasă de munca mea, de aceea nu fac niciun compromis în alegerea companiei căreia aleg să-i dedic 8 ore pe zi. Și am să las alea două săptămâni să stea în CV așa, să se vadă că nu sunt fraier.


1 comentariu la “De ce mi-am dat demisia după două săptămâni

  1. Dan says:

    Am situatie putin asemanatoare. Peste o luna :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.