Not having what you want is not a problem

În timp ce veneam ieri de la cumpărături mi-am dat seama că sunt într-un moment al vieții în care nu am nicio problemă: sunt sănătos, independent și norocos să trăiesc într-o perioadă de pace.

summer

Cel mai recunoscător sunt pentru sănătatea mea. Uiți cât de uimitor e să te trezești dimineața știind că ești în stare să faci ce vrei: să călătorești, să cunoști alți oameni, să alergi sau să dansezi. Oamenii pe care-i cunosc sunt bine, sănătoși și ei, așa că în privința asta n-am de ce să mă plâng.

Pot să mă mut înapoi în România, să stau aici sau să plec în altă țară. Pot să fac ce vreau. Dacă vreau într-o zi sa stau toată ziua în pat mâncând 10 pungi de chips-uri și uitându-mă la Seinfeld, pot s-o fac. Mai țineți minte când erați mici și la 9 trebuia să fiți în casă? Doar gândul că pot să stau până la cât vreau eu afară mă face să zâmbesc. Being an adult is fun.
Banii au încetat să mai fie o problemă. Trăiesc decent și nu-mi cumpăr chestii care nu-mi trebuie. Deși nu-mi refuz din când în când bucurii de calitate.

Și pacea? Uitați-vă la pozele astea. Mare noroc trebuie sa ai să trăiești într-un loc unde lumea se duce liniștită la culcare.

***

Chestiile de mai sus le trăiește aproape oricine, însă nu toți realizează cât de norocoși sunt: “N-am un iubit(ă), n-am mașină, n-am suma X de bani ș.a.m.d”  Chill the fuck down for a moment. Doar fiindcă ești în stare să citești acest articol te face mai norocos decât o grămadă de oameni de pe planeta asta. Și chestiile pe care nu le ai nu sunt o problemă. Gândește-te puțin: o altă persoană pusă în locul tău poate nu și-ar dori ce vrei tu. Poate ar fi mai fericită, având aceleași condiții.

Nu vreau s-o dau în chestii budiste, deși cred că dorințele noastre neîmplinite sunt cea mai mare sursă de durere în ziua de azi. Însă mi-ar plăcea ca un cititor să fie mai responsabil cu ceea ce vrea și mai recunoscător pentru ceea ce are. Pentru că dacă nu ai ceea ce îți dorești, asta nu înseamnă că ai avea o problemă.


Asculta mai multe audio diverse

8 comentarii la “Not having what you want is not a problem

 1. Gollum says:

  Probabil de zen ce esti ai pus un link catre pozemorbid de violente fara avertizare. Sau cum ar veni faptul ca altii se omoara te face pe tine fericit. Jalnic si penibil.

 2. ZuZu says:

  @Gollum Observ că începi o propoziție cu Probabil și termini cu jalnic și penibil. Dă-mi voi să fac și eu niște presupuneri:

  Probabil mama ta a fumat în timpul sarcinii sau pur și simplu te-a scăpat în cap când erai mic. Probabil, ajuns în liceu erai unul dintre elevii ăia tâmpi care nu prea știa să citească un text și susțineai sus și tare că “Poetul a pus punctele alea de suspensie că așa a vrut el, nicidecum să sugereze o angoasă”. Probabil mai ai un neuron care funcționează și ți-a șoptit când ai scris comentariul ăsta că poate ești prost și n-ai dreptate așa că e bine să lași un comentariu fără numele real, în caz că. Jalnic și penibil.

 3. Gollum says:

  Esti un om minunat :-)

 4. Gollum says:

  Hai sa ma explic: conform principiilor mele ceva negativ nu poate da o stare, senzatie pozitiva din simplul motiv ca acel negativ exista. Acum imi dau seama ca si comentariul meu este tot negativ, pt. ca a trezit in tine reactii negative, de aceea te rog sa il stergi cu scuzele de rigoare. Multumesc si scuze de intruziune.

 5. Blegoo says:

  Gollum:
  Pozele au avertisment clar – poate tu nu ai cunoștiință de limba engleză?
  Dacă ăsta e cazul, nici titlul articolului nu l-ai înțeles.

 6. Cristian says:

  Foarte fain articolul!

 7. ZuZu says:

  @Gollum Comentariul tău nu e negativ pentru că a trezit în mine reacții negative, comentariul tău e negativ pentru că începe cu o presupunere și se termină cu o afirmație.

  @Cristian Mersi :)

 8. […] trebuie aerisită, nu controlată la sânge, trebuie umplută de intensitate, nu de cantitate, tind să uit și eu asta de multe ori. Trebuie lăsată să curgă cât mai lin, cât mai natural. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.