Și ce dacă Macovei nu are șanse?

De când am fost blagosloviți cu dreptul de a vota, ne-am tot plâns că nu avem cu cine vota, că nu mergem la vot pentru că toți sunt la fel. Acum, când la alegerile actuale, avem și noi șansa de a alege altceva, unii tot sunt nemulțumiți: “Aș vota cu Macovei, dar n-are rost că oricum nu are șanse.”

Așa suntem noi românii. Așteptăm ca altcineva să se ocupe de problemele noastre și când apare o soluție, noi suntem bosumflați: “Păi știi, noi vrem o soluție completă. Adică ceva radical dacă mă înțelegi.” Vrem bani, dar nu vrem să muncim 10 ani pentru ei. Dacă se poate, acolo o formulă rapidă, ceva, să nu punem osul. Vrem ca cineva să iasă în stradă, dar nu noi, că afară e frig și plouă. Cam așa și cu mersul la vot pentru Macovei. Cum ar veni, “băi, dacă câștigă eu mă bag.”

Băi frate, aici nu ești la Bet Cafe Arena la pariuri sportive. Nu te duci să pariezi 5 lei pe un câine sperând să-ți iasă meciurile ca să prinzi un pont de 100 să ai și tu bani de două pizza în oraș. E vorba de viitorul tău, de îmbunătățirea peticului de pământ pe care locuiești, de șansa de face țara pe care o tot înjuri puțin mai bună. Trebuie să mergi să votezi pe cine crezi, indiferent de șanse, altfel nu ai dreptul să te mai plângi și nici să mai înjuri de țară. Tu, acela care stai pe canapea meriți s-o sugi. Tu cu indiferența ta.

Și vestea proastă e că nu există formule magice de a schimba o țară la fel cum nu există formule magice pentru a câștiga bani fără muncă. Durează ani, e nevoie de sacrificii și de implicare socială. N-o să vină nimeni să ne schimbe țara. Depinde doar de noi.


2 comentarii la “Și ce dacă Macovei nu are șanse?

 1. Radu says:

  Hehe… Macovei are mai multe sanse decat crezi.. daca il scot pe Johannis din cursa!
  Si sa facem un mic exercitiu. Daca Johannis nu mai candideaza cine are de castigat.
  1. Ponta ? .. hmmm.. voturile pt Johannis sunt multe anti Ponta. Deci nu va lua multe voturi de la Johannis.
  2. Udrea ? …. sa fim seriosi.. doar cei mai fanatici “basisti” voteaza cu Udrea, ca nu vad niciun motiv pt. care sa votezi cu ea..
  3. Tariceanu ? … hmm.. posibil.. dar ar avea nevoie si de sprijinul psd ca sa intre in turul 2… greu f greu sa intre.
  4. Melascanu… ? e de umplutura… dar cine stie dc pnl+ pdl il sustin.. poate poate.
  5. Macovei ? DA, ea are cel mai mult de castigat daca iese Johannis din cursa.
  De ce ?
  – PDL -ul o sustine, ca e de-a lor, probabil si PNL .. si cu asta ar cam fi de ajuns sa ajunga in turul 2.
  – Macovei si-a depus candidatura .. desi nu era sustinuta de partid…. sa zicem ca e un pic ciudat….
  – se cam potrivesc ca si profil Johannis cu Macovei. (nici cu Ponta si nici cu Basescu…. varianta cu care multi pot trai)

  Si ar mai fi ceva. Jocul a fost probat la alegerile FRF. Atunci l-au scos din joc pe Gica Popescu, alt candidat nu a mai putut candidat in locul lui si cu candidati care se retrag in favoarea lui Burleanu si alte smecherii.. a iesit cine “trebuia” sa iasa.

 2. ZuZu says:

  @Radu Daca il scot pe Johannis din cursa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.