Jocuri în relații

Când faci pe complicatul de parcă tu ai fi o bulă de genialitate neînțeleasă, te joci.

Când vrei s-o suni, dar n-o faci pentru că aștepți să te sune ea prima, te joci.

Când îi spui că și ție ți-a fost dor de ea, deși nu ți-a fost, te joci.

Când aștepți o zi să suni, ca să nu pari disperat, te joci.

Joc

De ce te joci

Ai crede că ăsta e un articol pentru liceeni. Dar e despre tine. Stai chill, nu ești singurul, sunt alții* mai bătrâni care încă se joacă. De ce se joacă?

În primul rând sunt imaturi. Viața a trecut prin ei lăsându-i mai păroși și mai burtoși, dar tot cu atâta minte. Și încă nu-s în stare să-și exprime sentimentele în fața unei femei. Și de-asta o fac pe neînțeleșii când de fapt sunt niște mutalăi la 30 de ani.

Alteori simt că n-au destulă dramă în viață lor. Au văzut ei la TV că marile iubiri presupun certuri mari și atunci fac și ei din țânțar armăsar. Până și-o mușcă și rămân singuri întrebându-se sughițând ce căcat s-a întâmplat.

Apoi le e frică să-și ia un angajament în fața unei femei. Se ascund după scuza “Poate că nu-i ea aleasa”, însă de fapt le e frică. Se cacă pe ei de frică la gândul că nu vor mai avea parte de altă pizdă de acum înainte. De ce limitează femeia la o gaură e un mister al îngustimii lor.

Și mai au impresia că se dau toate la ei fix când sunt cu cineva. Iar acea cineva, din tipa la care se gândeau tot timpul, a devenit brusc o piedică.

Alții se joacă doar pentru că le e frică să piardă. Au învățat că dacă nu urmezi pașii Jocului, n-ai cum să fii cu cineva. Există instrucțiuni pe care dacă nu le urmezi întocmai ești out înainte să apuci și tu să driblezi sau să fentezi ceva.

Cumva au dreptate, pentru că unul din motivele pentru care alegem să jucăm acest Joc este că știm că fiecare vrea ce nu poate avea. Asta nu-i neapărat o gândire proastă. Devii idiot însă când odată ce ai ce nu puteai avea, te plictisești brusc și vrei altceva.

Probabil vei rămâne singur ceva ani de acum încolo. Și nu, nu e nimeni de vină că rămâi o perlă deosebită și nedescoperită. Ți-ai făcut-o cu mâna ta, dar ești prea prost și imatur ca să-ți dai seama. Rămâi cu certitudinea că e doar o chestiune de timp din momentul lecturării acestui articol până îți vei da o labă tristă. Obositule.

Dar dacă vreodată vrei să ieși din Joc, nu-i mare scofală. Poți începe de la a fi sincer cu tine și cu ceilalți. That’s it. Vei pierde anumite tipe doar pentru că alegi să nu te joci. Dar aici n-ai ce face. Sunt oameni pentru care Jocul e singurul lor mod de a interacționa cu ceilalți. Și nu toți rămân singuri. Unii se căsătoresc și se joacă acest Joc idiot toată viața lor.

* femeile fetele joacă același Joc ca bărbații băieții, mi-a fost mai ușor să scriu acest articol folosind un singur gen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.