Rezoluțiile de an nou

Iau foarte în serios noul an și rezoluțiile pe care mi le propun la începutul lui. Însă înainte de a-mi face orice scop, am o ședință cu mine însumi.

Anul ăsta va fi cea mai lungă ședință: vreau să întorc lucrurile pe toate părțile timp de vreo 2 săptămâni. De ce așa mult? Poate pentru că am realizat că scopurile sunt pe bune și dacă nu ești sincer cu ce vrei în viață, poți ajunge într-un loc în care n-ai vrut să ajungi. Și nu-i nimic mai dezgustător decât să te sabotezi de unul singur.

Mi-am eliberat deja următoarele săptămâni și astea sunt întrebările la care o să încerc să răspund în tot acest timp:

1. Ce am făcut anul ăsta? O înșiruire a tuturor lucrurilor pe care le-am făcut anul ăsta.

2. Ce a fost bine?  Care sunt lucrurile care au rentat din cele pe care le-am făcut.

3. Ce n-a fost bine? Care sunt lucrurile pe care le puteam face mai bine sau cele care nu trebuia să le fac deloc anul ăsta.

4. Unde mă aflu acum? O analiză din care să-mi dau seama unde mă aflu în viață la vârsta pe care o am acum.

5. Unde vreau să merg? O chestionare a motivațiilor și principiilor mele din care să-mi dau seama cum anume vreau să trăiesc și ce înseamnă pentru mine o viață împlinită.

6. Ce vreau să fac la anul? Scopuri care să mă ajute să înaintez spre punctul 5. Nu trebuie să urmez întocmai drumul pe care îl desenez la sfârșit de an. Uneori schimb brusc macazul. Vezi faptul că mă aflu azi în Berlin. Lucru pe care nu l-am prevăzut în analiza mea din 2013. A fost bine? A fost rău? O să văd când îmi răspund la întrebările 2 și 3 :)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.