Despre cât de complicat nu ești

Am un prieten care nu prea le-a avut el cu relațiile. Să spunem că i-a plăcut mai mult cu sticlele decât cu fetele. Oricum, spre sfârșitul anului trecut și-a updatat statusul pe Facebook “In a relationship”.  Un bun prilej de glume pe seama lui în grupul nostru.

Știam cu vreo 6 luni că începuse să se întâlnească cu tipa respectivă. Când mi-a spus, i-am dat un singur sfat:

– Să nu faci pe complicatul.

–  Adică?

–  Să sperăm că n-o să afli niciodată.

***

Eram în Cluj. Una din puținele fete la care am ținut cu adevărat mă aștepta acasă la ea ca să facem clătite. Când a ajuns busul în stație n-am urcat în el.

O tipă  creață, cu un fund de milioane, adorabilă și nostimă îl aștepta pe urâtul de mine să facem clătite și eu ce-am făcut? Am preferat să mă plimb prin nespălatul de Mănăștur.

În momentul acela făceam pe afectatul. Îmi plăcea să cred că am lucruri mai bune la care să mă gândesc, dar recunosc acum că n-am avut.

Și asta nu-i doar la băieți. Odată mi-am luat cam același refuz de la o tipă. Deși tot timpul s-a simțit bine cu mine, se scuza odată că n-o să vină la mine fiindcă am avut noi o discuție după care ea nu s-ar mai fi putut concentra 100%. Și cum nu-i genul care să facă lucrurile pe jumătate, n-o să vină. Mă rog, mesajul dat era mai kilometric. Omul când vrea să-ți dea bullshit, îți dă cu butoiul.

Ne place puțină dramă în viață noastră. Deși motivele pentru care nu facem anumite lucruri sunt simple și banale. E adevărat. Ești mai banal decât o glumă cu “Winter is coming” pe care o spui când se apropie iarna. Ideile pe care le ai tu în cap nu depășesc cu nimic elucubrațiile scoase de tocilarii care scriau în revista școlii crezând că-s geniali. Și cu toate astea îți conduci viața bazându-te pe faptul că e mai complicată decât e și tu un neînțeles.

Și e păcat. Că nimănui nu-i pasă de dramele tale și singurul care regretă la sfârșit ești tu.

Gândurile pe care le ai tu le are orice vânzătoare de bilete. Nu-i nicio tragedie. Toți suntem banali. Dar când o tipă faină, care doar prin minune ține la tine, te cheamă la ea ca să faceți clătite du-te în pula mea și fă clătite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.