Despre timiditatea de care mi-e frică să vorbesc

Momentul în care am aflat că sunt timid a fost în grupa mare la grădiniță. Nu știu ce căcat făceam în ultima bancă, dar nu cred că educatoarei i-a plăcut, așa că m-a chemat în fața grupei să continui povestea pe care o spunea altcineva.

Știam povestea. O știu și acum. O găină făcea ouă de aur și un hămesit s-a gândit s-o taie ca să-i ia toate ouăle și pe final rămâne cu pula-n brațe. Vedeți c-o știu?

O știam și atunci, dar văzându-mă cu atâția spectatori în față am făcut ce ar face orice copil: am plâns. Am plâns de am rupt. Dar cum o lecție nu vine de una singură, am mai învățat ceva în ziua aceea: puteam să mint. Când educatoarea m-a întrebat de ce plâng, i-am spus că mă doare măseaua.

A dracu’ educatoarea m-a dus la dispensarul grădiniței. Vă dați seama de cât talent actoricesc am avut nevoie ca să scap?

Cumva au pus botu’. Mi-au dat un algocalmin să-l țin la măsea. Când am ajuns înapoi, eram senzația grupei. Toți mă întrebau ce am pățit, eu dădeam din cap grav că nu pot vorbi și-mi băteam obrazul cu degetul. Am scăpat ușor.

De-a lungul anilor mi-am îmbunătățit talentul actoricesc. Unii oameni nu vor să creadă că sunt timid.

Alcoolul ajută. Acum ceva luni eram la o masă de 8 persoane și nu eram în stare să zic nimic. Două pahare de whisky mai târziu, nu mai eram pe scaunul meu ci între două rusoaice. Lumea din jur râdea și o rusoiacă(păcat că era urâțică) îmi tot repeta: “Wow, you’re so funny.”

Dar adevărul e că sunt timid. Al dracu’ de timid. Sunt situații în care nu pot scoate un cuvânt sau în care am impresia că mintea îmi îngheață și nu pot rezolva nici cea mai simplă problemă. Am pierdut oameni în viața mea doar pentru că mi-au luat timiditatea drept îngâmfare. Nu-i judec, tăcerea poate însemna multe.

Și ce e cel mai nasol la timiditatea asta e că uneori am impresia că-mi trăiesc viața doar pe jumătate.

Mi-am promis anul ăsta că o să fac ceva eforturi ca să-mi înving această anxietate pe care o am în jurul oamenilor.  Sunt prea mare ca să mai spun că mă doare măseaua.


1 comentariu la “Despre timiditatea de care mi-e frică să vorbesc

  1. innuenda says:

    Ce drăguț! Zuzu, you’re so funny! :))))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.