Gândiți înainte să dați share

De la ultimul articol m-am coborât într-o stare de durere la banană zen din care trebuie să mă ridic puțin ca să comentez share-urile fără zei și rațiune de pe Facebook.

Celebra scrisoare a româncei din Germania

Iulia (să-i spunem Iulia Banana fiindcă nu-și spune tot numele) locuiește într-un oraș mic din Germania al cărui nume nu-l cunoaștem. Ce-i pică din minte:

“De când au sosit, au fost numai bătăi, violuri de fete de 13, 14 și 15 ani și furturi cât cuprinde. Îți intră în garaj în mijlocul zilei și îți caută prin lucruri, aleargă după fete minore pe străzi, urlând obscenități, încearcă să pipăie femeile în locuri publice în toate modurile posibile. Iar dacă bărbații lor intervin, sunt călcați în picioare pe alei sau în parcări”

Dacă stai să cauți o sursă care să confirme faptul că într-un orășel mic din Germania e zombie apocalypse nu găsești pentru că atenție: “oricine încearcă să spună ceva e catalogat automat drept rasist și în germania nimeni nu vrea să trăiască cu acest stigmat”.

Așadar Germania e raiul pedofililor și nimeni nu zice nimic ca să nu pară rasist. Te doare capul. Nu mai contează, 2500 de idioți au dat deja share la articolul respectiv și a fost preluat și de alte site-uri.

Refugiații NEMULȚUMIȚI și ȘOCAȚI de condițiile din Germania

Apoi mai e filmulețul cu refugiata care se declară șocată de ceva și spune că se aștepta la mai bine. Dar care era întrebarea? Păi nu e nicio întrebare. Nimeni în afară de reporter nu știe la ce întrebare a răspuns femeia.

Ne oprește asta să scriem un articol panicard? Nu, pentru că suntem niște fomiști de like-uri. Ce lepră sub-umană trebuie să fii ca să scrii articole de genul ăsta?

Statistici din Suedia

Citeam ieri că 77% din violurile din Suedia sunt comise de musulmanii care sunt 2% din totalul populației. Doar că știrea vine dintr-o sursă anonimă a poliției. Mai pui că articolul e pe un site intitulat “muslim statistics” care are ca logo semiluna într-o pată de sânge și gata te-a convins.

Nu e un secret că oamenii au tendința să citească știri care le confirmă convingerile. Ar trebui să fim atenți la asta înainte să dăm share la anumite articole. Apoi uitați-vă și la site-ul care distribuie informația și pe cine are în spate.

Gata, vă las, mă duc să-mi baricadez ușa. Se lasă noaptea peste Berlin.


1 comentariu la “Gândiți înainte să dați share

  1. […] « Gândiți înainte să dați share […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.