Cărți citite în 2016

Tech

Deși nu e o carte tehnică, Inside Apple are legătură cu tehnologia. Scurtă și la obiect, mi-a plăcut destul de mult încât să comand și biografia lui Steve Jobs. În rest The Way To Go e o carte practică cu exerciții în Golang, iar Scalability Rules nu m-a pasionat în mod special, dar merită citită dacă lucrați în web development.

Scalability Rules: 50 Principles for Scaling Web Sites
The Way To Go: A Thorough Introduction To The Go Programming Language
Inside Apple: How America’s Most Admired–and Secretive–Company Really Works

Filozofie

La începutul anului am citit destul de mult despre zen și stoicism. Deși îndepărtate geografic, filozofiile se aseamănă și v-aș recomanda să începeți cu care vreți, toate cărțile sunt abordabile.

Nu vă lăsați speriați de cuvântul filozofie. Cu atâtea tâmpenii pe social media merită să învățăm cum să trăim și să ne înțelegem viața. Găsesc filozofia mult mai utilă și de substanță decât rahaturile motivaționale din ziua de azi.

Eastern Wisdom, Modern Life: Collected Talks: 1960-1969
The Way of Zen
Art of Living: The Classical Manual on Virtue, Happiness, and Effectiveness
Discourses, Fragments, Handbook
Musonius Rufus: Lectures and Sayings
A Guide to the Good Life: The Ancient Art of Stoic Joy
The Spirit of Zen: A Way of Life, Work, and Art in the Far East
Letters from a Stoic

Biografii

Am mai scris de atâtea ori: trebuie să citești biografii. Înveți atât de multe din viața oamenilor remarcabili. Aproape simt că trișez la câte chestii utile primesc pe tavă când citesc o biografie.

Mi-a plăcut în mod special biografia lui Steve Jobs. Nu mi-a plăcut niciodată de el, însă cartea m-a ținut curios pe tot parcursul ei. Cea a lui Warren Buffet am citit-o doar pentru că mă plictiseam în vacanța de iarnă, nu m-a impresionat în mod special.

Steve Jobs
The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life

Dezvoltare personală

Că tot vorbeam mai sus de rahaturi motivaționale, Awaken the Giant Within e destul de plină de clișee gen Tony Robbins. Cu toate astea, unele capitole mi-au plăcut și dacă n-aveți ce face în drum spre lucru o recomand. Relationship Breaktrough am luat-o într-un moment în care vroiam să fac un efort într-o relație abia începută. Te ajută să înțelegi mai bine dinamica dintre oameni, dar tipa cu care eram tocmai mi-a dat papucii așa că nu bag mâna în foc pentru ea.

Awaken the Giant Within
Allen Carr’s Easy Way To Stop Smoking
Relationship Breakthrough: How to Create Outstanding Relationships in Every Area of Your Life

Cam astea sunt cărțile de pe anul 2016. Anul acesta l-am început cu biografia lui Benjamin Franklin. Iubesc atât de mult biografiile încât s-ar putea să-mi fac un obicei din a începe anul cu o biografie.

Dacă sunt cărți care v-au fermecat în mod special mi-ar plăcea să vă citesc recomandările într-un comentariu. Spor la citit!

sursa FOTO


3 comentarii la “Cărți citite în 2016

 1. anadana says:

  Felicitari,Andrei ! La multi ani si la cat mai multe carti ! Valeriu Anania, Memorii, Andre Agassi,Open.Autobiografie(o surpriza destul de placuta),orice carte semnata Octavian Paler, Paula McLain, Sotia din Paris…oameni, viata,experiente.

 2. Nu știu dacă-s neapărat biografii, dar astea două mi-au plăcut destul de mult:

  – Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future
  – Jeff Bezos si epoca Amazon

  Acum câteva zile am început să citesc autobiografia lui asimov (ediția teora, de prin anii 90) și pare interesantă.

 3. ZuZu says:

  @Ionuț Staicu Mersi! Le-am pus pe listă :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.