De ce să nu urmezi sfaturile altora

Facultatea s-a terminat, viața e frumoasă, dar nu durează mult până când “cei dragi”  o să-ți fută avântul. De la o vreme, rudele care vin în vizită nu se mai mulțumesc să fie zgomotoase, trebuie să-ți dea și sfaturi mascate în întrebări:

– Și, când te însori?

Ai tăi tac complici: nici nu insistă, dar nici nu-ți iau apărarea.

– Lasă că este vreme, spui ușor iritat trăgând adânc din țigară.

Prietenii glumesc și te întreabă cât o mai arzi cu Ileana că deja se întinde treaba. Uită-te la ei: băieți pizdoși, jumătate din ei s-au logodit deja, iar unu’ mai prost face nuntă în mai. Te uiți la Ileana. Ea nu ți-a zis niciodată nimic, dar ți se rupe inima s-o vezi cum se uită la prietenele ei din “Grupul Măritatelor”.

După ce te însori, prietenii îți spun că e cazul să te bagi la o “Prima Casă”.
– Da bă, te bagi dator pe 30 de ani, da’ după aia apartamentul rămâne al tău, încearcă să-ți explice un prieten care și-a luat apartament anul trecut. Încerci să-ți imaginezi bucuria de a avea apartamentul tău la 65 de ani, dar nu-ți iasă. Simți doar o ușoară emoție în stomac.

Ți-ai luat un apartament cu 3 camere. Un perete din dormitor va face în fiecare an igrasie, dar zona e OK. E aproape de mall și jos are un chioșc de unde îți poți lua țigări când rămâi fără. Uneori se mai adună ceva golani lângă chioșc, fumează legale și fac gălăgie, dar de obicei e liniște.

– Asta va fi camera copiilor, le arată Ileana apartamentul prietenelor sale. Ileana e fericită acum că a intrat în “Grupul Măritatelor” și gândul ăsta te bucură. Îți spui că mai e până la copii. Tu nu știi încă, dar Ileana te va anunța că e gravidă în 2 săptămâni. Asta e, tot timpul ți-ai dorit un băiat. Va fi fată. “Asta e, să fie sănătoasă”, îți spui simțind din nou o ușoară strângere în stomac.

Urletele Irinei te trezesc la 4 dimineața.
– Dragă…
– E rândul tău, ți-o taie scurt Ileana.

Te scoli, te freci la ochi și te duci s-o liniștești Irina. “Plm, sper să nu se fi căcat pe ea”. S-a căcat.

În timp ce o schimbi pe Irina, te uiți în jur și parcă ți-ai băga pula și ai pleca în lume. Ai fuma o țigară acum, dar te-ai lăsat de când Ileana ți-a făcut scena aia. Cică ține la sănătatea ta, dar tu știi bine că a fost vorba doar de bani. Bine, ea nu s-a uitat la bani când și-a luat bluza aia fucsia de 150 de lei.

Arunci pamperșii murdari la gunoi, te duci în baie și te speli pe mâini cu apă caldă și pe față cu apă rece. Nu vrei să te întorci încă în dormitor, așa că te așezi sprijinindu-te de cadă.
Te gândești la prieteni, familie și rude. Te uiți în jur și realizezi cât ești de singur: toți oamenii care ți-au băgat pe gât sfaturi sunt acum în paturile lor. Probabil dorm la ora aia și fix în pulă-i doare de problemele tale.
Mai sunt 28 de ani până să te bucuri că apartamentul va fi doar al tău și gândul ăsta te face din nou să simți cum ceva te strânge tot mai tare în stomac.

sursa FOTO


1 comentariu la “De ce să nu urmezi sfaturile altora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.