The bump in the road

Când pornești într-o călătorie cu mașina, te aștepți ca de-a lungul drumului să mai dai de câte o groapă. Cu toate astea, acest fapt nu e suficient ca să te facă să te răzgândești să pornești la drum. Nici nu te oprești de fiecare dată când dai peste una să te cerți cu ea, ar fi ridicol.

Însă zi de zi ne lovim de câte un “bump in the road” și în loc să ne continuăm drumul, ne oprim și ne certăm cu gropile.

Treaba ta e să vezi aceste lucruri ca fix ceea ce sunt: niște denivelări perfect normale. N-are niciun sens să te concentrezi pe ele.

De câte ori are un first date, colegul meu de apartment e neliniștit: “Și dacă nu mă place?”, “Dacă nu o plac eu?”, “Dacă n-am ce povesti cu ea?”
Îi răspund de fiecare dată. “Next, next, next”. Nu te place, next girl. Nu o placi, next girl. Dacă te-ai hotărât să cunoști pe cineva, e normal și foarte probabil să întâlnești persoane nepotrivite. Dar trebuie să vezi aceste lucruri ca niște “bumps in the road” și să-ți continui drumul. Pentru că drumul tău nu e despre ele, ci despre destinația ta.

Da, unele lucruri vor fi nedrepte și dacă ești ca mine vei simți nevoia să faci ceva în legătură cu ele. Însă asta ar însemna să te oprești din drum și să vorbești cu o groapă. E stupid.

Micile denivelări sunt parte din drum. Cu cât mai repede înțelegi asta, cu atât va fi mai greu să fii descurajat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.