Înțelept vs. stupid

Să fii înțelept, să știi ce lucruri trebuie să faci ca să ai success e mai complicat. În primul rând, trebuie să știi ce anume trebuie să faci, apoi să depui efortul ca să îți îndeplinești scopurile. Majoritatea oamenilor rămân blocați la primul pas neștiind care sunt lucrurile pe care ar trebui să le facă.

Să nu fii stupid, pe de altă parte, e mai ușor. Lucrurile stupide sunt mai vizibile și ți-e mai ușor să le eviți. Nu mai ești înghețat între multe alegeri, ci trebuie doar să depui un oarecare efort să nu faci ceva stupid.

Dacă vrei să slăbești poți alege să faci sport. Însă sportul poate fi dureros și necesită o voință puternică la început. Iar pe termen lung devine din ce în ce mai greu să mergi regulat la sală, mai ales dacă nu vezi rezultate din primele luni.
Pe de altă parte, să reduci din caloriile pe care le consumi și să renunți la mâncarea de tip fast-food e mult mai ușor și ajungi să ai rezultate mult mai rapide.

Nu sunt nutriționist, iar articolul ăsta nu e despre dietă, ci despre viață în general. Dacă ai consuma 10% din voința ta ca să nu fii stupid, ai ajunge la rezultate mult mai bune decât dacă ți-ai consuma 50% din voință ca să faci lucrurile inteligente.

Majoritatea oamenilor s-au ratat în viață pentru că au făcut lucruri stupide, nu pentru că n-au făcut lucrurile inteligente. Cu puțin bun-simț poți ajunge relativ de succes doar nefiind stupid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.